Speel Goed Met Geld!

11 December 2007

Speel Goed Met Geld!

In ons land is december de cadeautjesmaand bij uitstek. Met Sinterklaas en Kerst worden er heel veel cadeautjes gegeven en ontvangen en met name de speelgoedwinkels hebben het erg druk met inpakken. De kinderen in Nederland en België hebben ook nog eens twee weken vakantie en dus alle tijd om te spelen! Heerlijk toch?

Voor veel kinderen in oorlogsgebieden is het echter helemaal niet zo vanzelfsprekend dat ze kunnen spelen. Ze hebben geen speelgoed, of weten niet meer wat het is om te spelen. Ze hebben zoveel meegemaakt dat ze opnieuw moeten leren om te spelen, om plezier te maken. War Child wil deze kinderen daar heel graag bij helpen! En ook jij kan je steentje bijdragen!

De actie heet Speel Goed Met Geld en is een initiatief van de Postbank. Met het initiatief Speel Goed met Geld wil de Postbank duidelijk maken dat ‘goed met geld omgaan’ niet alleen belangrijk is, maar dat je met geld ook goede dingen kunt doen voor anderen. Ik zal je uitleggen hoe jij dat ook kunt doen!

Surf naar www.speelgoedmetgeld.nl, waar je je oude speelgoed te koop kunt aanbieden. Als je je speelgoed verkoopt, gaat de opbrengst naar War Child. Zo help jij ook mee om de kinderen in oorlogsgebieden zich weer een beetje kind te laten voelen! Wat ook fijn is: de Postbank zal voor ieder verkocht artikel het bedrag met € 2,50 verhogen! 

Dat kan nog eens lekker aantikken! 

Maak een duidelijke foto van het artikel wat je wilt verkopen en upload deze op de bovengenoemde website. Daar typ je een beschrijving bij waarbij je uitlegt waarom dit speelgoed zo leuk is. Je selecteert een rubriek waaronder je speelgoed valt, en vervolgens vul je in hoeveel er voor het speelgoed betaald moet worden. Als je dan naar de volgende stap gaat, vul je je naam, je geboortedatum en je e-mailadres in. Vervolgens surf je naar de laatste stap, hierin geef je als ouders toestemming. Het e-mailadres van je kind en de ouders vul je in en dan staat de advertentie online! Klaar om gekocht te worden! 

Uiteraard is het ook de bedoeling dat er verkocht gaat worden, dus heb je niets te koop, klik dan op ‘Kopen’, wellicht zie je iets waar jij wel de nieuwe eigenaar van wil worden. Je slaat dan twee vliegen in één klap, want jij krijgt iets wat je graag wilt hebben en War Child krijgt die euro’s plus de twee en halve euro van de Postbank. Mooi actie toch?

Verkoop je speelgoed. En help oorlogskinderen weer spelen!

Groetjes,

Marco