Suzanne won de 538-Actieweek photoshoot!

09 May 2012

Suzanne won de 538-Actieweek photoshoot!

In het kader van de 538 voor War Childweek werd er een veiling georganiseerd waarbij een bod uitgebracht kon worden op diverse bijzondere items. Zo kon je een bod uitbrengen op een gesigneerd en gedragen Feyenoord Shirt van spits Guidetti, Piets weerbericht vanuit jouw achtertuin of als VIP over de rode loper gaan bij de première van de film Quiz met onder andere Barry Atsma. Ik had voor de veiling een photoshoot ingebracht met mijzelf als fotograaf.

Ik heb al eerder photoshoots gehouden en daar wordt altijd zo enthousiast op gereageerd dat ik dit wel een heel leuk item voor in deze veiling vond. De veiling werd uiteindelijke gewonnen door Suzanne Bant en deze week vond de door haar gewonnen photoshoot plaats!

Wat wel grappig is om te vertellen is dat Suzanne in het jaar 2000 werkte op de vleesafdeling van de supermarkt waar ik altijd mijn boodschappen doe. In datzelfde jaar trad ik in Curaçao op op Mambo Beach en de fans hadden hierbij de gelegenheid mee te reizen. Suzanne was één van de fans die dit deed en stond met haar blote voeten in het zand mee te zingen tijdens het concert.  Daarbij werd ze halsoverkop volkomen verliefd op het prachtige Curaçao! Zo verliefd zelfs dat ze twee jaar later besloot naar Curaçao te vertrekken en hier uiteindelijk zelfs vijf jaar gewoond heeft. Dat een concert daartoe kan leiden, dat had ik niet verwacht! 

Suzanne woont inmiddels in Spanje met haar vriend Colin die uit Nieuw Zeeland komt. Ze hebben hier een heerlijk leven, zijn samen heel gelukkig in Spanje, maar  Suzanne is ook een liefhebber van mijn muziek gebleven. Suzanne steunt graag War Child en het was haar vriend Colin die haar het zetje in de rug gaf op deze shoot te bieden. War Child steunen en een droom uit zien komen, het zijn twee vliegen in één klap!

Suzanne had zich heel erg goed voorbereid op deze dag. Ze had niet alleen heel veel kleding en accesoires klaargelegd maar ook had ze samen met Colin een Harley Davidson geregeld. Zij rijden samen heel graag motor, dus het paste goed bij haar. Het gebruik van een Harley Davidson in een photoshoot zorgt gelijk voor heel stoere foto’s en de diverse contrasten die mogelijk zijn, zijn geweldig om vast te kunnen leggen.

De datum voor deze shoot stond al gedurende langere tijd vast, zeker omdat Suzanne in Spanje woont en hiervoor speciaal over zou komen. We hadden wel bewust voor mei gekozen omdat je dan redelijkerwijs lekker weer kunt verwachten. Helaas hielpen de weergoden niet helemaal mee. De dagen voorafgaand aan de photoshoot hield ik het weerbericht nauwlettend in de gaten maar de weersvoorspellingen gaven een neerslagkans van uiteindelijk 90% af… Geen risico’s dus, buitenfoto’s zouden het niet worden. 

Met dit weertype in ons achterhoofd hadden we een hele mooie locatie gehuurd om ervoor te kunnen zorgen dat wat het weer ook deed, Suzanne toch prachtige foto’s zou hebben. De locatie die we gebruiken was voor mij al een bekende en ook nog eentje waar ik hele mooie herinneringen aan heb, namelijk De Fabrique in Utrecht. Op deze locatie heb ik zelf eerder een photoshoot gehad, zo is de cover van het album ‘Zien’ op deze locatie gemaakt. Bij De Fabrique was men ook enorm enthousiast en ze deden hun uiterste best om op alle fronten mee te werken aan deze shoot. 

In de Fabrique vind je verschillende zalen en zaaltjes met een industrieel karakter. De Fabrique was vroeger een oude melkfabriek waardoor er bijvoorbeeld nog silo’s hangen, maar je vind er ook veel buizen en hekwerken terug net zoals robuuste pilaren, afgebladdderde muren en ouderwetse tegeltjes. Het karakter van deze locatie maakt hem dan ook bij uitstek geschikt voor een photoshoot als deze, zeker wanneer er dan ook nog eens een Harley Davidson meekomt.

Suzanne had geen ervaring met poseren en was in eerste instantie ook een beetje geïntimideerd door mijn aanwezigheid, maar ze wende al snel en deed aan alle voorstellen en suggesties enthousiast mee. Hoewel het af en toe koud was, ze veel moest staan en soms een tijd moest wachten tot alle lampen en instellingen goed stonden, bleef ze de hele middag lachen. Het was duidelijk te zien dat ze enorm genoot!

Suzanne vertelde me dat ze een meer dan leuke dag heeft gehad en heeft deze dag als iets heel bijzonders ervaren. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen. Ook voor mij was het echt een heel leuke dag! Niet alleen is het fijn je passie voor fotografie te kunnen delen, Suzanne was heel enthousiast tijdens de shoot, en de sfeer was heel gezellig. Meer ingredienten voor een geweldige dag heb je dan ook echt niet nodig. Alhoewel, een beetje meer zon was welkom geweest maar de fantastische locatie die De Fabrique is maakte dit ruimschoots goed.
Marcha, die al eerder de visagie heeft gedaan tijdens een photoshoot, nam ook deze dag de visagie weer voor haar rekening. Marcha heeft Suzanne prachtig opgemaakt en ook haar haar geweldig gestyled, bedankt daarvoor, lieve Mars! 

Ook De Fabrique wil ik graag even bedanken voor hun hartelijke ontvangst en de goede samenwerking met betrekking tot deze photoshoot.Suzanne heeft een geweldige dag gehad, ik heb ervan genoten en de foto’s, die zijn volgens mij fantastisch geworden!

Groetjes,

Marco