The Best of 5 jaar Friends for WarChild

26 October 2008

The Best of 5 jaar Friends for WarChild

In 2003 stonden we voor het eerst op het podium van Ahoy voor een Friends for War Child concert en het was zo’n succes dat we er 5 jaar achter elkaar hebben gestaan. Iedereen die in een bepaalde periode Friend van War Child werd kreeg gratis kaartjes voor het concert en ook de bestaande Friends konden natuurlijk kaartjes kopen.

Alle artiesten, alle crew, kortom iedereen voor en achter de schermen werkte ieder jaar belangeloos mee, zodat de gehele opbrengst van de concerten ten goede kwam aan War Child.

LET OP, AANGEPASTE TIJD!

Op 13 november om 21.10 uur op Nederland 3 kijken we samen terug op deze 5 jaar!

Weten jullie het nog? 12 oktober 2003, samen met onder andere Bløf, Trijntje, Ilse DeLange, Acda en De Munnik, een nog vrij onbekende Ali B, Krezip en vele anderen vroegen we ons af wat hoop voor óns betekent. 

Iedere artiest of groep trad zelfstandig op, maar er stonden ook verschillende onverwachte combinaties op het podium zoals Krezip met Paskal van Bløf, Ilse DeLange, Trijntje en Jacqueline van Krezip en ik trad met Acda en De Munnik op. Behalve de artiesten kwamen er ook 2 jongeren aan het woord die meegedaan hebben aan de workshops van het programma van War Child, namelijk Oha uit Bosnië en Joseph Bangura uit Sierra Leone.

Het was een feest, zowel in de zaal als op het podium en iedereen was het er over eens, dit is voor herhaling vatbaar!

Op 28 oktober 2004 was het thema ‘The right to play’. Dit keer gaven de optredende artiesten antwoord op de vraag ‘Wat betekent spelen voor jou?’. 

De opzet was hetzelfde, artiesten traden apart op, maar ook nu waren er verrassende combinaties te zien. Zo zongen Boris en Do samen, stonden Veldhuis & Kemper met Ilse DeLange op het podium en traden De Vliegende Panters op samen met Ali B. Ook Paul de Leeuw en Dolf Jansen werkten mee aan deze avond. Natuurlijk ontbraken wij ook niet.

4 oktober 2005, wederom was het podium in Ahoy voor talloze artiesten die War Child een warm hart toedragen. ‘People building peace‘ was het thema van deze avond en de artiesten gaven antwoord op de vraag wat vrede voor óns betekent. Fernando Lameirinhas en Jacqueline van Krezip, The Sheer en Lange Frans & Baas B., Trijntje en Edsilia Rombley stonden samen op het podium en naast hen waren ook Guus Meeuwis, Mike Boddé & Thomas van Luyn van de partij. Geen War Child concert zonder Marco & Band, dus uiteraard speelden ook wij vol vuur! 

Een aantal van de echte helden, de vrijwilligers Meliss en Noah uit Israël en Palestina waren te gast en vertelden hoe blij ze zijn met de hulp van alle Friends die zover bij hen vandaan wonend hen steunen.

Natuurlijk waren we er ook weer bij op 17 oktober 2006. Samen met onder andere Ali B, Yes-R, Gio, Acda & De Munnik, Girls Wanna Have Fun, Di-rect , Bløf en Peter Heerschop stonden we dit keer op het podium. De kindsoldaten (ruim 300.000 wereldwijd!) stonden dit keer centraal en Iris, een ex-kindsoldaat, vertelde haar verhaal. Jacky, één van de WarChild medewerkers uit Oeganda, vertelde uit de eerste hand hoe belangrijk het werk van War Child is.

En vorig jaar op 3 oktober 2007 was dus het 5e Friends for War Child concert.

Edsilia Rombley verraste met een optreden samen met Ali B en Yes-R en ook zong zij een duet met Ilse DeLange. Krezip was er weer en zij traden samen op met Guus Meeuwis en ook Najib Amhali was te zien. Ibrahim, een veldmedewerker van War Child, wist met zijn enthousiasme de hele zaal een ‘Mad Chicken’ na te laten doen en ook zagen we ex-kindsoldaat Sorie die vertelde hoe het hem was vergaan in de 5 jaar na zijn workshops van het programma bij War Child.

Op donderdag 13 november vragen we aandacht voor War Child, kan je je natuurlijk aanmelden als Friend en wil ik samen met jullie terug kijken op deze geweldige concertreeks.

Wie we van alle optredende artiesten laten zien blijft nog even een verrassing.

Zit jij ook voor de buis die avond, 20.30 uur, Nederland 3?

Groetjes,

Marco