The Future Group zet zich in voor War Child!

06 September 2010

The Future Group zet zich in voor War Child!

Afgelopen zaterdag speelde ik met mijn bandje op een besloten feest in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Iets dat ik altijd heel leuk vind omdat niet alleen het samen spelen met mijn band altijd erg leuk is maar het publiek was ook weer enorm enthousiast waardoor ook ik hier erg van kan genieten.

Na de soundcheck in de middag moest ik echter snel naar Bloemendaal vertrekken om daar een cheque van maar liefst 30.000 euro voor War Child in ontvangst te nemen van The Future Group.

The Future Group bestond deze dag precies 10 jaar en één van de medeoprichters en tevens aandeelhouder is mijn goede vriend John Ewbank. The Future Group gelooft dat zij als organisatie naast haar economische en sociale functie ook een zichtbare maatschappelijke rol moeten vervullen en hiervoor is The Future Group Foundation opgericht. De Future Group Foundation is een stichting die ieder kwartaal een evenement organiseert om op die manier fondsen te genereren voor het verbeteren van de toekomst van minder bedeelde kinderen.

Zaterdagavond mocht ik dan ook een cheque van maar liefst 30.000 euro voor War Child in ontvangst nemen uit handen van John en het is onnodig te zeggen hoe blij zowel War Child als ik met dit gebaar zijn.

Pascal de Koning, directie van The Future Group verwoordde dit als volgt: ‘Buiten dat wij graag een feest wilden organiseren om ons tienjarig bestaan te vieren met alle zakelijke relaties, familie en vrienden, wilden wij ook de nodige aandacht schenken aan The Future Group Foundation. Het verbeteren van de toekomst voor minder bedeelde kinderen is een doel waar wij naar proberen te streven met onze Foundation. Dit wordt door ons ingevuld door het doneren aan goede doelen als Warchild.’

Op de mooie woorden van Pascal de Koning kan ik eigenlijk alleen maar het volgende antwoord geven: “Kinderen, alle kinderen, hebben het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Een omgeving waar in de basisbehoeften is voorzien. Denk aan eten, drinken, een dak boven je hoofd en iemand die om je geeft en voor je zorgt. Eigenlijk hebben kinderen helemaal niet zo heel veel nodig om gelukkig te zijn. En toch komen miljoenen kinderen over de hele wereld dagelijks in deze basisbehoeften te kort. Gelukkig zijn er veel stichtingen die zich inzetten om het lot van kinderen te verbeteren en als ambassadeur van War Child weet ik hoe ongelofelijk veel we voor kinderen kunnen betekenen! The Future Group gelooft oprecht in het helpen van kinderen en dit jaar hebben zij maar liefst € 30.000,= gedoneerd aan War Child! Dat is méér dan fantastisch, we zijn The Future Group dan ook buitengewoon dankbaar voor dit gulle gebaar!”

Ook Judith Bouwman, actiecoördinator van War Child was aanwezig en ook zij was uiteraard ontzettend blij met dit gebaar omdat het War Child in staat stelt met deze gift maar liefst 2500 kinderen in probleemgebieden te helpen. War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. De organisatie richt zich op de psychosociale ontwikkeling van kinderen zodat zij de kans krijgen op te groeien tot gezonde volwassenen. Creativiteit, sport en onderwijs staan in onze aanpak centraal. Met dans, muziek, theater en sport leren kinderen hun emoties uiten en hun oorlogservaringen verwerken.

Extra mooi was dat ik deze avond, met John als begeleiding op piano, ‘De Speeltuin’ kon zingen, een lied dat zo duidelijk maakt hoe belangrijk het werk van War Child is en hoe welkom, hoe ontzettend welkom, alle steun is!

Groetjes,

Marco