The Voice Kids: de Blind Auditions!

24 February 2017

The Voice Kids: de Blind Auditions!

Vrijdag was het zover en ging eindelijk het nieuwe seizoen van The Voice Kids van start! Ik vind het zo heerlijk coach te mogen zijn in dit programma. De onbevangenheid van deze kids, het grote avontuur waar ze in stappen, de dankbaarheid voor ieder stapje dat ze in het programma mogen nemen en het genieten van alles dat op hun pad komt, dat is zo mooi in dit programma vertegenwoordigd. Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt en ga ik ook flink met ze aan de slag, maar behalve dat ik het super vind de vooruitgang te zien die mijn Voice Kids boeken, vind ik vooral heerlijk te zien hoeveel plezier ze aan hun deelname beleven. Natuurlijk zullen een aantal van hen in de loop van het programma tegen een teleurstelling aanlopen en dat is soms best even slikken. Wat ik mooi vind is dat wanneer ik ze later spreek, tijdens de Borsato BBQ bijvoorbeeld, ik eigenlijk altijd hoor hoe leuk en bijzonder ze deze periode vonden. Die teleurstelling van het niet door gaan zijn ze dan al lang vergeten en dat is zo heerlijk aan jong zijn!

De eerste uitzending van The Blind Auditions begon ik fantastisch want de het eerste kandidaatje koos uit alle drie de coaches direct voor mij en dan begin je lekker hoor! Jessica Jacob Isaias is pas 10 jaar, maar zette zo’n overtuigende versie van ‘Hold My Hand’ van Jess Glyne neer dat ik niet anders kon doen dan heel hard op de knop drukken. Dat deden alle coaches maar gelukkig koos Jessica voor mij!
 


De volgende kandidaat die ik aan mijn Team Borsato mocht toevoegen in de ontwapenende Wieke Doorenspleet. Wieke zong het oh zo bekende ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’ van Danny de Munck, maar gaf er een heel eigen draai aan en dat deed ze echt te gek! Wieke bleek ook nog eens te kunnen rappen en Ali B. dacht haar daarmee naar zijn eigen team te kunnen trekken, maar Wieke koos mooi voor mij! Heerlijk!
 


Jean was de laatste kandidaat die ik tijdens deze eerste Blind Auditions aan mijn team toe mocht voegen. Ik was niet alleen enorm onder de indruk van Jean zijn vertolking van ‘Diamonds’ van Rihanna maar ook van zijn stem. En dan natuurlijk zijn verhaal… Jean is uit Syrië gevlucht en woont nog niet zo lang in Nederland. Hij vertelde over de verschrikkingen, over zijn vader die tijdens de oorlog brood ging halen maar nooit meer thuis kwam, zijn huis dat hij tijdens bombardementen kwijt raakte en tegelijkertijd merk je zo goed dat hij niet teveel wil vertellen om zijn achtergebleven familie niet in gevaar te brengen. Zijn verhaal raakte me zo en komt tegelijkertijd zo dicht bij mij en mijn werk voor War Child. Het is heerlijk om te zien dat hij zich kan uiten door middel van muziek. Dat hij even de ellende die hij heeft meegemaakt een beetje kan vergeten en zich in ons land, waar hij vrij en veilig is, kan genieten van muziek. 
 


Gedurende de komende weken zal ik jullie natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte houden van The Voice Kids en jullie week voor week mijn Team Borsato voorstellen. Hieronder zie je mijn eerste drie kanjers, je kunt hun audities terugkijken, maar je kunt ze zo ook volgen op social media. Ik zal elke week de nieuwe kandidaten toevoegen.

Kijken jullie aanstaande vrijdag weer met me mee?

Groetjes,

Marco

Jessica Jacob Isaias

 Bekijk auditie

 
 @jessica_jacob_
 Jessica Jacob
Wieke Doorenspleet 

 Bekijk auditie

 

 @wiekephiline
 
 
 Jean Gharibian

 Bekijk auditie

 

 @john_xnw
 Jean B jeanilo
 
Sanne Veltman

 Bekijk auditie

 
yesiamsanne
 @sanne.veltman
 Sanne Veltman
Sophie van Uden

 Bekijk auditie

 
xsoofjx
 @sophievanuden
@sophiecovers_
 Sophie van Uden
Tyra van de Bovenkamp

 Bekijk auditie

 
tyralovebuddha
 @xtytiex
 
Noa Groenen

 Bekijk auditie

 noaaatje_snap
@noagroenen
 Noa Groenen
Merle Velthuis

 Bekijk auditie


 @merle.velthuis
 Merle Velthuis
Maya Swierstra

 Bekijk auditie

 
 @mayahikari
 Maya Swierstra
Michelle Veldhuis

 Bekijk auditie

 @michelle_vldhs
 @michelle.veldhuis
 Michelle Veldhuis
 Tess Muller

 Bekijk auditie

 
@tess.muller
 @tess.mullerr
 
Denne O’Herne

 Bekijk auditie

 
Denne O’Herne
 @official_denne
 Denne O’Herne
 
Rosa Andrea

 Bekijk auditie

 

 @rosa__covers2.0
 Rosa Andrea
 
 Stef van den Heuvel

 Bekijk auditie

 
 @stefvdheuvel03
 Stef van den Heuvel
 Kato Verhagen

 Bekijk auditie