Thuis in Carré

30 November 2018

Thuis in Carré

De kop is eraf!
Het concert in Ancienne Belgique en de eerste twee concerten in Koninklijk Theater Carré zitten erop! Jongens wat heb ik genoten van de warme sfeer en het enthousiasme van het publiek. Zoals ik gewend ben, als ik in mijn geliefde buurland België kom, word ik altijd warm en hartelijk onthaald en dat was dit keer niet anders, het was weer thuis komen. En thuis voelde ik mij zeker ook in het Koninklijk Theater Carré waar ik afgelopen dinsdag en donderdag mocht optreden. De akoestiek in dit theater is geweldig en dat het publiek hiervan genoot was duidelijk te merken, man, man, wat een feest was het om hier de afgelopen dagen te staan.

Mijn oudste zoon Luca bediende de volgspot en hij deed dat wederom harstikke goed. De rest van mijn gezin was dinsdag ook aanwezig en ‘Dochters’ droeg ik natuurlijk op aan mijn lieve, mooie dochter Jada. Mijn gezin is heel belangrijk voor mij en meermaals had ik deze avond, tijdens het zingen, dan ook een brok in mijn keel, mijn gezin op zo’n bijzondere avond dicht bij mij te hebben is fantastisch.
Jada was niet de enige voor wie ik speciaal zong die avond. Het nummer ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ droeg ik op aan Karin en Kim. Zij hebben heel kort geleden hun dochter en zus, Kelly moeten verliezen. Graag wilde ik ze laten weten dat ik er op dat moment even voor hen was.

Uiteraard zal ga ik niet de hele setlist verklappen, want er komen nog een aantal concerten aan in Carré, maar wel wil ik even mijn gastartiesten benoemen die er de afgelopen dagen waren. Op dinsdag zong Elske de Wall met haar betoverende stem haar prachtige nummers ‘Omarm Me’ en ‘Heb Het Leven Lief’. Zoveel lawaai dat het publiek kan maken als ‘Binnen’ wordt ingezet, zo stil wordt het publiek als Trijntje het nummer ‘Ken Je Mij’ inzet zoals ze dat afgelopen donderdag heeft gedaan, je kon een speld horen vallen. De combinatie van de prachtige stem van Trijntje en dit juweel van een liedje kwam bij heel veel mensen binnen.

Op donderdag zong ik het nummer ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ voor Daniëlle Oerlemans, die ook aanwezig was deze avond. Vlak voor het uitbrengen van mijn album ‘Thuis’ ben ik bij Miranda, een hele goede vriendin van Daniëlle, geweest. Miranda was al erg ziek en terwijl ik haar hand vast hield, hebben we samen met haar familie naar het album geluisterd. Dit was erg emotioneel. Tien dagen later is Miranda helaas overleden.
Ook Prinses Aimée, die ik tot mijn vriendenkring mag rekenen en al meer dan 15 jaar een trouwe supporter is, was aanwezig. Deze avond stond vol liefde, warmte, verbinding en natuurlijk vriendschap.
Zo leuk om te horen en te lezen dat de mensen op en top genoten hebben van deze avond en dat er veel nieuwe herinneringen gemaakt zijn. 

Dit jaar zal ik nog drie maal het podium betreden en alle keren zal dit in Carré zijn. Aankomend weekend is er op zaterdag en zondag een matinee voorstelling zodat de allerkleinste fans ook de kans krijgen om eens een concert van mij te bezoeken. Ik kijk er naar uit om de nieuwe generatie te verwelkomen.
Aankomende woensdag, 5 december, zal mijn concert in het teken staan van War Child en belooft dit een hele bijzondere avond te worden en mag ik Michaela DePrince als mijn gast aankondigen.

Wat een voorrecht om dit te mogen meemaken.
Wie ga ik de aankomende dagen nog zien?


Groetjes,

Marco

(Met dank aan Ben Houdijk voor de geweldige foto’s)