Vandaag start actieweek 538 voor War Child!

25 March 2011

Vandaag start actieweek 538 voor War Child!

Op dit moment groeien miljoenen kinderen op in oorlog, zij hebben onze hulp nodig om de oorlog achter zich te laten. Daarom staat Radio 538 van 25 maart tot en met 1 april geheel in het teken van 538 voor War Child. Vanaf vandaag trekken dj’s met twee trucks een week lang langs 27 steden in heel Nederland. Ze roepen íedereen in Nederland op om STUNTS aan te gaan in ruil voor donaties. Ook BN’ers zetten zich in. Zij voeren spraakmakende stunts uit, die alleen doorgaan als ze binnen een bepaalde tijd voldoende donaties krijgen van luisteraars in de vorm van smsjes. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk oorlogskinderen helpen.

War Child gebruikt in haar werk o.a. muziek om kinderen samen te brengen, te helpen emoties te uiten en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ook Radio 538 kent de kracht van muziek. Zonder muziek geen Radio 538. Ook ik ken als geen ander de kracht en de helende werking van muziek. Muziek biedt steun en troost, maar is ook een manier om je blijdschap te uiten of je vrolijkheid te delen. Muziek is eigenlijk met niets te vergelijken.

De actieweek start op vrijdag 25 maart en duurt tot en met vrijdag 1 april. De eerste actie die zal plaatsvinden is mijn job-switch! Voor één keer zal ik de rol van weerman op me nemen en bij RTL het weer presenteren! Ik ga daarvoor les krijgen van Helga van Leur want ik moet dan natuurlijk niet alleen weerkaarten kunnen lezen maar ook alles over stromingspatronen en geometrische stormen weten!

Daarvoor moeten er wel voldoende sms’jes binnenkomen! Wanneer je STUNT smst naar 4333 dan steun je de op dat moment aangekondigde stunt. Mijn rol als presentator van het weer zal de eerste actie zijn. Later op de dag vandaag hoor ik of er voldoende smsjes zijn binnengekomen, maar ik reken daarin uiteraard volledig op jullie!

Dus vanavond, vrijdag 25 maart om 19.30 staat jouw TV natuurlijk afgesteld op RTL, waar ik hopelijk een heerlijke lente mag voorspellen!
Als tegenprestatie gaat Helga op 29 maart een liedje van mij, namelijk Speeltuin, zingen op Radio538! Ze heeft er al zangles voor genomen, geweldig!
Tevens schuif ik aan bij Editie.nl en zal Boulevard aandacht aan deze stunt besteden. 

Ik reken op jullie!

Groetjes,

Marco Borsato
Weerman