Veghel4WarChild!

16 May 2009

Veghel4WarChild!

Elke actie die voor War Child wordt gehouden stemt me trots, of het nu gaat om een kleine actie of een hele grote, elke gift is zo enorm welkom! 

Maar soms zijn er acties die er zó uitspringen, dan moet ik daar gewoon aandacht aan besteden en Veghel houdt zo’n actie! Wat is nou het geval? Het hele dorp gaat een weekend in actie voor War Child en organiseert het grootste evenement in Nederland dat ooit ten behoeve van War Child is georganiseerd en dit onder de noemer Veghel4WarChild.

In Veghel is een groep enthousiaste mensen die graag iets met èn voor de gemeenschap Veghel willen doen en hieruit is de stichting Veghel4 ontstaan. Een stichting die zich tot doel stelt iedere twee jaar een evenement te organiseren om zodoende een goed doel te kunnen steunen en laat 2009 nu in het teken van War Child staan! Is dat niet geweldig?

Om geld in te zamelen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo gaan er bijvoorbeeld voetbal-, tennis-, hockey-, basketbal- en honkbalclinics plaats vinden die o.a. door bekende sporters als Theo Lucius, Bovelander & Bovelander, Minke Booij, Miriam Oremans, Hanneke Ketelaars en de Eiffeltowers worden gegeven. Daarnaast is het hele winkelcentrum, het Julianapark, De Markt en het Stadhuisplein op 27 en 28 juni in de ban van Veghel4WarChild. Hier vinden muzikale, swingende, culinaire, culturele en hele spectaculaire activiteiten plaats. Voor iedereen is er zeker iets leuks om aan mee te doen, of je nu 3 of 93 jaar bent. Ik heb zelf een filmpje ingesproken om Veghel4Warchild te ondersteunen maar ik ben beslist niet de enige. Zo hebben ook andere bekende Nederlanders als Guus Meeuwis, DJ’s Marco V en Marcel Woods, politica Hanja Maij Weggen, voetballer Theo Lucius en actrice Micky Hogendijk een filmpje ingesproken. Deze zijn te zien op www.veghel4warchild.nl .

Je kunt zelf ook meedoen aan deze actie door je voor bepaalde activiteiten in te schrijven. Het programma kun je bekijken via www.veghel4warchild.nl en via deze zelfde site kun je je ook inschrijven voor deze activiteiten.

Wat deze actie extra mooi maakt is dat Veghel4WarChild al een project van War Child in Afghanistan heeft geadopteerd en zo hun actie direct al heel concreet weet te maken. Mooier kan het niet!

Ik mag wel zeggen dat ik niet alleen heel erg blij ben met het initiatief van Veghel en haar inwoners maar eigenlijk gewoon ook heel trots op hen ben! Jullie zijn een voorbeeld voor hoe het ook kan!

 

Veghel, jullie zijn fantastisch!

Groetjes,

Marco