Vervolg campagne

24 April 2007

Vervolg campagne

De schaduw van hun bestaan

Op 9 april overhandigde ik samen met Kon Kelei, voormalig kindsoldaat uit Soedan, het War Child rapport ‘Kindsoldaten, de schaduw van hun bestaan’ aan minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. 

Hiermee gaven we de aftrap voor een anderhalf jaar durende themacampagne van War Child tegen het inzetten van kindsoldaten in gewapende conflicten. 

Met deze campagne willen we aandacht vragen voor de schrijnende situatie waarin kindsoldaten zich bevinden en oproepen te helpen de oorlog uit een kindsoldaat te halen. 

Inmiddels is een volgend onderdeel van de campagne gestart!

Via e-mail is een link verspreid die verwijst naar het reclamefilmpje van de campagne speciaal gemaakt voor internet. Zowel in de mail als op de site van het reclamefilmpje wordt gevraagd de link door te sturen, om zo meer mensen op de hoogte te brengen van deze campagne. Ook zij kunnen dan zien hoe belangrijk en noodzakelijk het werk van War Child is en ons (structureel) steunen!

Dus check even je adresboek, ik reken erop dat jullie het mailtje aan heel veel mensen doorsturen!

Kids’ Choice awards

Als je kinderen hebt in de ‘Nickelodeon-leeftijd’, heb je het misschien al gezien, want team captain Ali B is al een aantal weken hard bezig punten te verzamelen voor War Child. Naast WNF, Kika en Stichting de Opkikker zijn wij namelijk één van de genomineerde goede doelen voor de Kids’ Choice Awards. Ali heeft al hulp gehad van zijn neef Yes-R, maar kan ook jouw hulp goed gebruiken!

Kijk iedere vrijdag om 18.20 naar Nickelodeon en speel vervolgens de online game op de site om zo Ali te helpen punten te verzamelen voor War Child.

Ben je toch aan het stemmen op www.kidschoiceawards.nl, stem je dan ook nog even op de beste zanger(es) van je keuze? Want ook ik ben genomineerd voor een Kids’ Choice Award! Ik hoop dan ook dat ik jouw choice ben!

Groetjes,

Marco