Voor 538 voor War Child op de radio

06 February 2013

Voor 538 voor War Child op de radio

Vanaf 1998 ben ik als ambassadeur betrokken bij War Child en zet ik me in voor kinderen die leven met de gevolgen van de oorlog in hun land. War Child zet zich in voor een beter leven van maar liefst honderdduizenden oorlogskinderen. We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat doen we wereldwijd. Van Colombia tot Afghanistan. Omdat kinderen daar recht op hebben. Regelmatig ga ik zelf ook op reis voor War Child om de diverse projecten te bezoeken, de programma’s van War Child mee te draaien en iedere keer weer zie ik hoe enorm nodig het werk van War Child is. Maar vooral zie ik wat de hulp van War Child doet, wat het betekent en wat voor positieve veranderingen War Child brengt in het leven van de kinderen die door deze organisatie geholpen worden.

Een van de dingen die horen bij het ambassadeurschap van War Child is het aandacht vestigen op deze organisatie en natuurlijk horen daar ook de acties bij die worden opgezet om geld voor War Child op te halen. Er worden veel verschillende acties voor War Child op touw gezet. Zo houdt Radio 538 elk jaar een bijzondere actieweek!
Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met een mega studiotruck langs acht verschillende steden in het land met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om War Child in staat te stellen nog meer kinderen te kunnen helpen.

Deze week heeft 538 DJ Edwin Evers van het radioprogramma Evers Staat Op mij gebeld om mij te vragen wat, hoe en waarom deze actie zo belangrijk is. Zo vertelde ik onder andere dat ik nog deze maand vertrek naar Congo als ambassadeur van War Child. Ook vertelde ik over de verschillende acties die vorig jaar een groot succes waren. Acties van bijvoorbeeld Monique en haar dochter Demi die kilo’s chocolade paaseitjes verkochten. Dat was zo’n groot succes dat Demi dit in 2013 weer gaat doen en ze is al druk bezig met alle voorbereidingen. Ook Jadey is al een tijd bezig met haar 538 voor War Child actie. Zij spaart lege flessen en haar actie loopt als een trein. Willen jullie beide acties volgen en misschien wel steunen, neem dan eens een kijkje op hun weblogjes.

De actie van Demi kun je volgen via het logje van haar moeder http://monique.borsatoweblog.nl/log.php?id=191286 
Jadey heeft een eigen weblogje http://jadey.borsatoweblog.nl/log.php?id=188534.

Op de speciale site van 538 voor War Child kun je zien welke steden de DJ’s precies aandoen. http://www.538voorwarchild.nl/actie/.
Wil je het radiofragment van mij bij Evers Staat Op terug luisteren dan kun je dat via de volgende link doen: http://www.538gemist.nl/fragment/19319.

Groetjes,

Marco