War Child Bracelet

23 November 2019

War Child Bracelet

Om een verschil te kunnen maken in het leven van de oorlogskinderen bundelden designer Bas Verdonk en ik onze krachten samen. Er ontstond een idee om een prachtige War Child-Bracelet te ontwerpen en al snel zaten we aan de tafel om een ontwerp te tekenen. De eerste bedel die is ontworpen staat in het teken van liefde, vrede en muziek. Ik ben er écht ontzettend enthousiast over, zo mooi is het geworden! Na deze eerste bedel worden er, de komende 5 jaar, door verschillende grote namen nog twee nieuwe unieke bedels ontworpen. Met deze bedels gaan de Vrienden voor War Child het verhaal vertellen van War Child. 

Graag vertel ik jullie het verhaal achter deze mooie en bijzondere armband. Het is een zilveren armband waarvan de Sterling schakels door drie ‘stalen’ schakels wordt onderbroken. Deze stalen schakels waren ooit onderdeel van een AK47 machinegeweer. Dit staal is nu omgesmolten tot een mooi sieraad en draagt symbolisch bij aan de steun voor kinderen in oorlog. Het wil laten zien dat de kinderen, die onder geweld geleden hebben, met de juiste steun een mooie toekomst tegemoet gaan.

Aan dit bijzondere initiatief hebben ruim 120 mensen en studenten van de vakschool in Schoonhoven meegewerkt. Iedereen heeft zich belangeloos ingezet voor de kinderen in oorlog. Zo’n 200 juweliers in Nederland en België bieden deze mooie armband aan en zullen zich de komende jaren inzetten voor deze missie! 74% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de kinderen die opgroeien in conflictgebieden.

Waar ik ook kom vertel ik graag het verhaal over War Child, want een kind hoort niet in de oorlog, nooit! Deze War Child-Bracelet vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog, maar staat ook symbool voor de kracht van vriendschap.

De armband is vanaf 23 november te koop bij verschillende juweliers door het hele land.


Nog maar een maand en dan is het al kerst. Misschien een mooi kerstcadeau? Koop jij ook zo’n prachtige armband?
Voor meer informatie, ga naar https://www.warchildbracelet.nl

Groetjes,

Marco