War Child Concert 8 november op TV!

23 October 2007

War Child Concert 8 november op TV!

Iedereen die 3 oktober jl. in Ahoy was, zal beamen dat we daar een topavond hadden. Samen met ruim 10.000 friends beleefden we voor de vijfde achtereenvolgende keer het War Child Concert. Artiesten als Ali B, Guus Meeuwis, Ilse de Lange, Edsilia Rombley, Najib Amhali en Krezip schitterden op het podium. Ook ik was er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bij. En ik heb genoten! 

Het bijzondere aan dit evenement vind ik de combinaties van verschillende artiesten die normaal gesproken niet samen werken en dit speciaal voor deze avond wel doen. Zo zong ik samen met Guus ‘Speeltuin’ en Ilse en Edsilia vertolkten samen ‘Something Inside So Strong’ op een waanzinnig mooie manier. 

Misschien denk je nu: “Hmm… volgens mij heb ik iets moois gemist!” Helaas moet ik je daarin volkomen gelijk geven! Maar er is geen man overboord, want de TROS zendt het War Child Concert op televisie uit. Op donderdag 8 november om 20.30, direct na De Wereld Draait Door wordt de registratie van het concert uitgezonden op Nederland 3. Maar liefst 80 minuten lang! Schrijf het op je in agenda, laat je mobiel piepen, zorg dat je het niet mist, want dan mis je echt iets héél bijzonders!

Er worden niet alleen beelden van het concert getoond, ook backstage-beelden, je ziet beelden van de voorbereidingen naar dit concert tot aan de reacties van de artiesten achteraf. Het programma biedt de kijker een unieke blik achter de schermen: Edsilia en Ilse die samen een nummer repeteren, Najib op zoek naar Ali en mijn belevenissen gedurende de voorbereidingen is slechts een greep uit de verrassende beelden die de kijker te wachten staat. 

War Child bereikt met haar programma’s wekelijks 15.000 kinderen. Maar er zijn miljoenen kinderen over de hele wereld die nog dagelijks worden geconfronteerd met oorlog. Dankzij de artiesten, maar ook de 10.000 friends in de zaal, de crew & technici en vele anderen is dit concert geheel belangeloos tot stand gekomen. Dankzij deze steun kan de organisatie nog meer kinderen bereiken en haar hulp structureel inzetten. Tijdens de uitzending van het concert kan de kijker ook ‘vriend’ van War Child worden en samen met de artiesten, de mensen in de zaal en de vele vrijwilligers het leven van kinderen in oorlogsgebieden een beetje fijner maken.

Ik denk dat het wel duidelijk is hè! Dit mag je gewoon niet missen!!

Het eerste lustrum van het War Child Concert op tv!

Friends for War Child Concert:

Donderdag 8 november, 20.25 uur bij de Tros op Nederland 3!

 

Groetjes,

Marco