War Child ontvangt Internationale prijs!

09 October 2017

War Child ontvangt Internationale prijs!

De Zwiterse Jacobs Foundation heeft eind september bekend gemaakt dat War Child de Jacobs Best Practice Prize in 2017 heeft gewonnen. Sinds 2009 reikt de Jacobs Foundation elk jaar twee awards uit voor bijzondere resultaten op het vlak van onderzoek naar en de praktijk van kind- en jeugdontwikkeling. De stichting prijst War Child’s wereldwijde inspanning op het gebied van psychosociale hulp aan oorlogskinderen. War Child is ontzettend blij met deze prijs, want het brengt de belangrijke rol van de afdeling Research & Development van War Child internationaal onder de aandacht. War Childs afdeling Research & Development bestaat uit dertien enthousiaste onderzoekers, die aan de hand van academisch onderzoek zorgen voor de nodige expertise voor onze internationale programma’s in het veld.

Op dit moment werkt het Research & Development team van War Child aan veertien lopende projecten in samenwerking met onder andere het Rode Kruis en de Vrije Universieteit in Amsterdam. Eén van die projecten is het programma ‘I Deal’, waarin de kinderen spelenderwijs werken aan hun vaardigheden. Door middel van dit programma leren ze hoe ze moeten omgaan met emoties, met andere kinderen en ouders, maar ook thema’s als conflict en vrede komen aan bod. War Child combineert ‘I Deal’ met andere methodes die het welzijn en de bescherming van kinderen bevorderen. Dit wordt waar nodig aangepast aan de situatie in het betreffende conflictgebied.
De toekenning van de Jacobs Best Practice Prijs is onder andere gebaseerd op het programma ‘I Deal’.
Volgens de Zwitserse organisatie dragen de aangeboden interventies bij aan een beter psychosociaal welzijn van de kinderen en bevorderen War Childs inteventies hun emotionele veerkracht.
Het prijzengeld, een prachtig bedrag van maar liefst 200.000 euro, gaat War Child gebruiken voor de verdere ontwikkeling en onderzoek van haar methodes. 

Foto: War Child

Tijdens mijn reizen als Ambassadeur voor War Child heb ik gezien wat deze projecten voor kinderen in oorlogsgebieden kunnen betekenen, hoe ze weer kind kunnen zijn en hun zorgen vergeten. Ik ben dan ook dankbaar voor iedere bijdrage die kan helpen om de oorlog uit het kind te halen en een kind weer kind te kunnen laten zijn. 
Ben jij ook Friend van War Child?

Groetjes,

Marco