War Child Peace Concert: Freedom for All

14 March 2010

War Child Peace Concert: Freedom for All

Op zaterdagavond 1 mei a.s. zal de Tros op Nederland 3 een concert wat voor de poort van het Haagse Vredespaleis gegeven wordt, uitzenden. Dit unieke concert zal worden gegeven onder de noemer War Child Peace Concert: Freedom for All! Dit concert zal in het teken staan van  het feit dat we dit jaar 65 jaar zonder oorlog in Nederland leven en zal worden georganiseerd door War Child juist om duidelijk te maken hoe belangrijk deze vrijheid is en hoe bevoorrecht wij eigenlijk hier in Nederland zijn. Daarbij is het zo dat er wereldwijd nog altijd miljoenen (!) kinderen opgroeien in oorlog. Daarom vraagt War Child juist nu extra aandacht voor deze kinderen, met een spetterend concert!

Het vestigt direct de aandacht op de vele gebieden in de hele wereld waar vrede helemaal niet vanzelfsprekend is en waar dagelijks oorlogen worden uitgevochten waarvan niet alleen veel volwassenen maar zeker ook veel kinderen het slachtoffer zijn.

Er zal opgetreden worden door een keur aan artiesten en om jullie een indruk te geven; onder andere Waylon, Lisa Loïs, Liesbeth List en natuurlijk ook ikzelf zullen een optreden verzorgen. Tijdens het programma zullen ook reportages te zien zijn over het werk van War Child en zal er bijvoorbeeld ook aandacht besteed worden aan het bezoek dat Liesbeth List en Zoni Weisz bracht aan oorlogskinderen in Oeganda.

Dat wij in Nederland in vrijheid leven is een groot goed en ik kan niet vaak genoeg aangeven hoe belangrijk dit is, zeker niet na mijn bezoeken aan oorlogskinderen in diverse landen op deze wereld. Het is fantastisch dat wij in de gelegenheid zijn erbij stil te kunnen staan dat wij hier in Nederland al 65 jaar zonder oorlog kunnen leven. Het vieren van deze vrijheid en daarbij stil te staan bij alle andere mensen op de wereld die deze ongekende luxe niet hebben zal op deze bijzondere avond voor de poort van het Vredespaleis samenvallen. Een mooiere plaats om dit te doen kun je je bijna niet indenken!

Op zaterdagavond 1 mei a.s. zal op Nederland 3 dit concert door de Tros uitgezonden worden van 19.55 uur tot 21.55 uur.

Groetjes,

Marco