War Child Peace Concert: Freedom For All

25 April 2010

War Child Peace Concert: Freedom For All

Afgelopen woensdag werd het War Child Peace Concert gehouden en ik kan jullie vertellen dat het een geweldige avond was! Onze kinderen dromen van paleizen met Koningen en Koninginnen. Oorlogskinderen dromen maar van één paleis: Het Vredespaleis. Voor de poort van dit Vredespaleis hebben we het Kroonjaar 65 jaar Vrede in Nederland gevierd met een fantastisch concert. Het War Child Peace Concert 2010!

Er waren optredens van onder andere JURK!, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Sara Kroos, Lisa Loïs en Liesbeth List en natuurlijk waren ook ik en mijn bandje hierbij aanwezig.

Behalve muziek was er vanavond uiteraard uitgebreid aandacht voor War Child en het fantastische werk dat zij met oorlogskinderen doen. We zagen aangrijpende beelden van het bezoek dat Liesbeth List en Zoni Weisz brachten aan oorlogskinderen in Oeganda. Ook in Nederland hebben we oorlogskinderen. Kinderen zoals Liesbeth, Zoni, Ed van Thijn en Hanneke Groenteman die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en zichzelf herkennen in de miljoenen kinderen aan de andere kant van de wereld die exact hetzelfde voelen en ervaren als zij. Wij kunnen gelukkig vieren dat we in Nederland dit jaar al 65 jaar zonder oorlog kunnen leven. Wat zou het mooi zijn als ze dat op al die andere plaatsen in de wereld ook zouden kunnen!

Vrijheid is het grootste goed in ons leven en ik kan dan niet genoeg blijven benadrukken, zeker niet na de bezoeken die ik heb gebracht aan oorlogskinderen in de diverse landen op deze wereld en ik met eigen ogen heb gezien wat oorlog met mensen en kinderen doet.

Dit bijzondere concert zal de Tros op zaterdagavond 1 mei a.s. uitzenden op Nederland 3 van 19.55 uur tot 21.55 uur. Ik vraag jullie met klem te kijken naar de indrukwekkende beelden van dit unieke concert!

Op dinsdagavond 4 mei a.s. herhaalt de Tros de uitzending op Nederland 3 van 23.00 uur tot 01.00 uur!

Groetjes,

Marco

Foto’s:

Live optreden -> (c) Carolien Sikkenk

Overigen -> (c) Nathalie Thielen