War Child project TeamUp

12 February 2017

War Child project TeamUp

Prachtig nieuws! Tijdens de 16e editie van het Goed Geld Gala was War Child één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Dit Gala vond plaats in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Vanaf het jaar 2000 krijgt War Child een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, opgebracht door de vele deelnemers, waar zij veel kinderen mee hebben kunnen helpen en projecten kunnen opzetten. Naast War Child werd er op deze avond bekend gemaakt welke hulporganisaties nog meer geld ontvangen hadden van de opbrengsten van de loterij. Wat het extra bijzonder maakte, was dat War Child, UNICEF Nederland en Save the Children dit jaar via een Extra Trekking geld kregen voor het project TeamUp. En dat is een bedrag van maar liefst 2,5 miljoen euro! Met die aanvullende steun kunnen ze nog meer kinderen helpen, fantastisch!

 

Dit mooie project TeamUp werd eind 2015 gestart door UNICEF Nederland, Save the Children en War Child. Zij werken samen door met hun ervaringen en hun kundigheid de handen ineen te slaan om zo op vaste tijden hulp te bieden aan kinderen. Op deze wijze hebben de kinderen iets om naar uit te kijken en geeft het hen de broodnodige structuur. In 8 opvangcentra, verspreid in Nederland, kunnen gevluchte kinderen op dit moment gebruik maken van dit project. Onder andere sport, spel en dans behoren tot de activiteten.

Als ambassadeur van War Child dien ik dit project TeamUp dan ook een warm hart toe, en ben dankbaar met elke bijdrage die helpt de oorlog uit een kind te halen!


Groetjes

Marco