Waylon winnaar TMF Borsato Award!

27 June 2010

Waylon winnaar TMF Borsato Award!

Vandaag waren de TMF Awards in Enschede en voor de derde keer mocht ik de TMF Borsato-Award, de Award die mijn naam gekregen heeft en in het leven is geroepen om het jonge talent in Nederland te stimuleren, uitreiken! De winnaar van de TMF Borsato Award zou tijdens de 14e editie van de TMF op het hoofdpodium mogen optreden en dus gegarandeerd exposure hebben!

  
  

In 2008 wonnen Nick en Simon de eerste TMF Borsato Award en ook zij waren er vandaag bij. Net als Dio, de winnaar van 2009, traden ze op voor twaalfduizend uitgelaten mensen in een zonovergoten park! Vorig jaar kon ik er helaas echt niet bij zijn, maar van de veertien TMF Awards heb ik er  dertien meegemaakt en het is fantastisch om te zien hoe ze er elke keer weer een groot feest van maken! Het was voor het eerst dat ze het in de openlucht in Enschede deden maar wat een succes! Vele optredens, mooie prijzen en maar liefst drie grote podia, ze hadden alles in huis om er weer een stijlvolle awardshow van te maken.De TMF Borsato Award was de eerste award die deze dag werd uitgereikt.

Samen met TMF heb ik vier acts mogen nomineren en de keuze was gevallen op Lisa Lois, Diggy Dex, Destine en Waylon. Waylon mocht ik kortgeleden eigenlijk ook al een 3FM Award uitreiken maar door de aswolk kon hij Londen niet verlaten. Niet veel later zou ik hem eigenlijk bij het War Child concert ontmoeten en opnieuw zat Waylon in het buitenland. Maar vandaag kon ik hem dan eindelijk feliciteren met zijn behaalde successen én daar een prachtige award aan toevoegen, want Waylon won met een grote meerderheid aan stemmen de TMF Borsato Award 2010!

Hij was heel erg blij, sprak een dankwoord uit naar het publiek en mocht meteen het hoofdpodium betreden en laten zien dat hij een duidelijke winnaar is! Want dat is hij! Achter de schermen lagen veel mensen heerlijk van de zon te genieten, aten van een heerlijke barbecue en gaven interviews. Met een aantal mensen heb ik ook weer even kunnen bijpraten, dat is altijd een leuk onderdeel van zo’n awardshow. Je ziet elkaar niet alleen na lange tijd weer maar hebt meestal ook wat meer tijd om tot een goed gesprek te komen omdat iedereen vaak een klein onderdeel van de show is. 

Wie ik ook ontmoette was Gabriella Cilmi, een Australische zangeres van Italiaanse afkomst. Ze brak door met het beeldschone ‘Sweet about me‘. Nou zingt ze vol overtuiging ‘There’s nothing sweet about me’ maar als er een woord goed past bij deze talentvolle zangeres is het toch wel ‘sweet’!

WINNAARS TMF AWARDS 2010

BESTE LIVE ACT – Kane

BESTE VIDEO – The Opposites ft. Sef & Gers – Broodje Bakpao

BESTE MAN – Jan Smit

BESTE VROUW – Esmée Denters

TMF BORSATO AWARD – Waylon

TMF SUPERCHART AWARD – The Opposites ft. Sef & Gers – Broodje Bakpao

TMF PURE AWARD – The Opposites

TMF DANCE AWARD – Tiësto

Ik heb in ieder geval heel erg genoten en wat ik van het publiek kon zien, zij ook!

Voor foto’s, een verslag en meer achtergrondinfo kun je terecht op de website van de TMF Awards.

Tot volgend jaar!

Groeten,

Marco