Win jij de photoshoot van de 538 voor War Child Veiling?

04 March 2013

Win jij de photoshoot van de 538 voor War Child Veiling?

Van 21 t/m 29 maart vindt de Actieweek radio 538 voor War Child 2013 plaats. Met een mega studiotruck trekken de DJs van dit radiostation langs acht verschillende steden door het hele land met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om War Child in staat te stellen nog meer oorlogskinderen te kunnen helpen. Dat dit hard nodig is kan ik naar aanleiding van mijn zeer recente reis naar Congo dan ook bevestigen.

Buiten deze actieweek om houdt radio 538 ook ieder jaar een veiling waarvan de opbrengst volledig naar War Child gaat. Hierbij worden unieke items geveild zoals bijvoorbeeld het nieuwste voetbalshirt van het Nederlands elftal met daarop de handtekeningen van alle spelers. Maar je kunt ook bieden voor jouw (bedrijfs)naam die dan vijftien jaar lang levensgroot op een trein zal komen te staan! Of wat dacht je van een plaatsje in het panel van Dit was het nieuws? Ondanks dat de actieweek pas eind maart plaatsvindt is deze veiling al vanaf vandaag geopend dus je kunt al bieden! Ook ik heb een bijdrage gedaan aan deze veiling. Net zoals vorig jaar geef ik een exclusieve photoshoot weg met mijzelf als fotograaf! 

Fotograferen is één van mijn favoriete hobby’s, ik doe dit al vanaf het tijdperk waarin je nog een fotorolletje in je camera moest hebben en je je toestel na elke foto door moest draaien. Vervolgens bracht je dan je rolletje weg en moest je geduldig afwachten om te kijken of je kiekjes wel of niet gelukt waren. Als je dan net niet de juiste instelling had gebruikt waren meteen al je foto’s mislukt. Tegenwoordig is dat wel anders. Je kunt meteen op je schermpje terugzien wat je hebt gedaan en bepaalde gegevens zoals diafragma en sluitertijd kunnen ook worden opgeslagen in het fotobestand. Bij een mooie foto kun je dan altijd terughalen wat je precies voor instellingen hebt gebruikt. Fotograferen is in de loop der jaren dus wel degelijk veranderd, maar om eerlijk te zijn is het daardoor niet per definitie makkelijker geworden. Er zijn zoveel mogelijkheden, je raakt eigenlijk nooit uitgeleerd. Het enthousiasme voor deze hobby is in elk geval onveranderd gebleven. Ik had er vroeger al heel veel plezier in en nu nog steeds. Ik ben vooral gek op het fotograferen van mensen. Ik vind alle soorten mensen interessant om vast te leggen en iedereen heeft zijn of haar eigen fotogenieke eigenschappen. Bij mij als fotograaf ligt dan de uitdaging om de sterke kanten van het model naar voren te halen. 

Vorig jaar was Suzanne Bant de hoogste bieder. Van haar heb ik een aantal prachtige fotos gemaakt op een bijzondere locatie, namelijk de Fabrique in Utrecht. Het volledige verslag van haar photoshoot lees je hier: http://167.99.43.109/nieuws/lees/27286/suzanne-won-de-538-actieweek-photoshoot

Lijkt het je wat, zon exclusieve shoot? Breng dan nu je bod uit! https://www.marktplaatsveilt.nl/auction/object/12
Op 24 maart staat de studiotruck overigens in Alkmaar en die dag zal ik daar ook aanwezig zijn. Nadere informatie hierover volgt binnenkort. Zie ik je daar?

Groetjes,

Marco