Winnaar Twitterveiling bezocht!

05 February 2010

Winnaar Twitterveiling bezocht!

Afgelopen zomer nam Jessica de Kok (Op Twitter bekend onder de naam @KaatMossel) het initiatief tot een Twitterveiling. De opbrengst van deze veiling was bedoeld voor Schoolsupport4Afghanistan en een Afghaans vrouwenhuis. Een aantal jaar geleden ben ik zelf als ambassadeur voor War Child in Afghanistan geweest. Ik sprak daar vele kinderen, hulpverleners en zelfs President Kerzai. Deze reis maakte een diepe indruk op me en toen ik het initiatief van @KaatMossel zag aarzelde ik dan ook geen moment. Ik bood op een huiskamerconcert van @LadyLau (hier kun je daar mee over lezen) en deed een Meet & Greet met mij in de veiling. De veiling bleek een groot succes en leverde maar liefst 63.000 euro op!

Rob Stegeman won de Meet & Greet met mij en in oktober nodigde ik hem uit voor het Borsato & Friends concert. Toen bleek dat Rob dat niet geregeld kon krijgen, (hij is vanaf zijn geboorte lichamelijk beperkt en zit ook inmiddels 24 uur per dag aan de beademing), spraken we af dat ik gewoon naar hem toe zou komen. Dan hoefde hij niet moeilijk te doen met vervoer en hotel en konden we in de ontspannen omgeving van zijn eigen thuis elkaar ontmoeten.

Vrijdag 5 februari was het zover! Vriezenveen ligt niet om de hoek, maar gelukkig was er geen sprake mee van sneeuw, ijzel en zout tekort en konden we zonder problemen naar het oosten rijden.

Bij de familie van Rob was het erg gezellig! Naast Rob waren o.a. ook zijn moeder, broer en zwanger zusje aanwezig en ook kleine neef Julian kwam even buurten. Julian vond het maar wat grappig dat Oom Rob bezoek kreeg van die meneer op het schilderij!

Uiteraard gingen we aan de #koffie, die voorzien was van een heerlijk gebakje, en spraken we over van alles. Over zijn ziekte en de gevolgen van deze koude winter voor Rob’s gezondheid, over zijn fan zijn en zijn hobby’s (die kon ik makkelijk raden, zijn kamer verraadde dat: Ferrari, de 2e Wereld Oorlog en de boeken van Kameleon). Ook was de digitale hobby overduidelijk, de Twitterpagina stond open toen we aankwamen en ik las mijn eigen twitterberichtje waarin stond dat ik op weg naar Rob was!

Het was een hele gezellige middag en nadat we nog wat foto’s hadden gemaakt nam ik alweer afscheid. Op de stoep stond inmiddels een gezellige groep mensen gewapend met camera’s, notitieboekjes en pen en werd de stelling van Rob hoe snel een nieuwtje gaat in Vriezenveen meteen bewezen!

Nadat ook deze mensen een fotootje en handtekening hadden reden we weer terug naar het westen.

De Twitterveiling was een geweldig initiatief, met een fantastische opbrengst. En zowel Rob als ik hebben er ook nog eens een leuke middag aan overgehouden!

Groetjes,

Marco