#WithSyria

24 March 2014

#WithSyria

In mei 2012 reisde ik voor War Child naar Syrië vanwege het hevige conflict dat daar toen al bijna een jaar woedde. Een conflict waarin verschillende partijen strijden maar waar ook in dit conflict vooral kinderen het slachtoffer zijn. Was er destijds nog hoop dat het conflict snel tot een vreedzaam einde zou komen, inmiddels zijn we alweer bijna twee jaar verder en de strijd in Syrië woedt nog steeds voort. Onderstaand filmpje is twee jaar geleden gemaakt na mijn terugkomst uit Syrië en het is pijnlijk te zien dat de situatie in het land sindsdien alleen maar verslechterd is.

2,4 miljoen mensen zijn Syrië ontvlucht en leven in vluchtelingenkampen in de omringende landen Libanon, Jordanië, Egypte, Turkije en Irak. Driekwart van al deze vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen, de meest weerloze groep. Al 100.000 mensen zijn inmiddels omgekomen, velen van hen zijn vrouwen en kinderen. Nog 9,3 miljoen Syriërs hebben humanitaire hulp nodig en 2,7 miljoen kinderen kunnen niet langer naar school.

Dit zijn slechts een aantal cijfers die een beeld geven van de verschrikkelijke situatie waar de bevolking van Syrië zich in bevindt en de grootte van dit conflict. In mei 2012 was ik hier zelf getuige van en de bevolking van Syrië laat me sindsdien niet los.

Graag sluit ik me aan bij de actie #WithSyria om te laten zien dat de mensen in Syrië niet vergeten mogen worden, dat er en einde moet komen aan dit conflict. Via www.withsyria.com kun jij je bij deze actie aansluiten en laten zien dat ook jij je zorgen maakt en de mensen in Syrië steunt.
Daarnaast ondersteunt War Child de wereldwijde petitie van UNICEF internationaal samen met UNHCR, Save the Children en World Vision. Laat wereldleiders je stem horen en teken deze petitie. Want deze generatie Syrische kinderen mag geen verloren generatie zijn. Velen zijn je al voorgeweest, waaronder ik.
Teken je ook de petitie en sluit jij je ook aan bij #WithSyria? De moeite is zo klein maar met zijn allen kunnen we een groot signaal afgeven!

Groet,

Marco