100% NL, een award en een vaartocht!

11 January 2011

100% NL, een award en een vaartocht!

Op de mooie datum 11-1-11 had ik een bijzondere dag bij 100% NL. Allereerst mocht ik bij 100% NL de Award voor Artiest van het Jaar in ontvangst nemen. Ik was door deze award echt verrast want ik had hem echt niet zien aankomen! Hoewel 2010 meer dan fantastisch is afgesloten met de singles Waterkant en Kerstmis, het album Dromen Durven Delen en de bekendmaking en voorverkoop van de concerten in het GelreDome en het Sportpaleis in Antwerpen was 2010 niet echt mijn jaar. Het is fantastisch te merken dat het publiek altijd in mij en mijn muziek is blijven geloven en mij daarom met deze publieksprijs heeft beloond. Natuurlijk was ik niet de enige die een award in ontvangst mocht nemen. Nick en Simon mochten de Award voor album van het jaar in ontvangst nemen voor Fier, René Froger kreeg de Oeuvre Award, Wesley Klein voor nieuwkomer van het jaar. Inmiddels heeft Ilse de Lange, die helaas niet aanwezig kon zijn, de award voor Beste single van het jaar in ontvangst mogen nemen.

Na de uitreiking van de awards vertrok ik snel naar Weesp waar het prachtige schip Stockpaerdt al lag te wachten voor de boottocht met zo’n 40 prijswinnaars van de 100% NL actie die enige tijd geleden werd gehouden. Even dreigde het vaarverbod dat van kracht door het ijs was letterlijk roet in het eten te gooien maar door uit te wijken naar een ander vertrekpunt kon de tocht toch doorgaan. 100% NL had alles op alles gezet om deze bijzondere vaartocht te kunnen laten plaatsvinden, dat is natuurlijk fantastisch.

Een Meet en Greet zoals op dit schip geeft ook mij de mogelijkheid lekker rond te lopen, met iedereen een praatje te maken, op de foto te gaan en natuurlijk had iedereen ook zijn exemplaar van Dromen Durven Delen bij zich zodat ik deze kon signeren. De sfeer aan boord was heerlijk ontspannen, druk maar erg gezellig. Er waren lekkere hapjes en drankjes en uiteraard kon ik het ook niet laten even het roer van dit schip ter hand te nemen.

Wat mij betreft was de vaartocht dan ook eigenlijk te snel afgelopen en stonden we weer op de kade in Weesp. Niet alleen de prijswinnaars van de 100% NL actie hebben een leuke middag gehad, ook ik heb enorm van deze vaartocht genoten!


Groetjes,

Marco 

 

P.S. Klik hier voor de foto’s van 100% NL!

P.S. Klik hier voor een filmpje van de vaartocht!