100% NL Oeuvre Award!

01 October 2014

100% NL Oeuvre Award!

Vandaag, op woensdag 1 oktober, is het precies twintig jaar geleden dat ‘Dromen Zijn Bedrog’ de nummer 1-positie behaalde in de Top 40 en daar vervolgens dertien weken bleef staan. Het werd de best verkochte single van 1994, met maar liefst 28 weken notering in de Top 40! Euforisch was ik, met die allereerste #1 positie. We hadden met elkaar zo ongelofelijk hard gewerkt, maar ook was het mijn eerste Nederlandstalige single. Zou het publiek het oppakken? Nou, dat deed het publiek! Zodra ‘Dromen Zijn Bedrog’ uit de speakers knalde hing men in de kroonluchters. Ik kon mijn geluk niet op, een nummer 1 hit, onvoorstelbaar! Hoewel ik het genoegen heb mogen smaken maar liefst zestien keer een #1 hit in de verschillende hitlijsten te mogen claimen, zal ik die allereerste nummer 1 hit natuurlijk nooit meer vergeten. En blijkbaar ben ik niet de enige!

Want toen ik gisterenavond in gesprek was met Gerard van der Pot van mijn platenmaatschappij Universal in een restaurant in Blaricum, werd ik plotseling overvallen door een cameraploeg en… Sven Kramer! Sven, mijn held, een inspiratiebron, maar natuurlijk ook o.a. meervoudig Olympisch Kampioen schaatsen, was naar Blaricum gekomen om mij een award uit te reiken. Wauw! Wauw! Wauw!
In het diepste geheim was dit alles voorbereid, want ik had helemaal niets door gehad. Maar ik kreeg van deze grootste schaatslegende een bijzondere prijs.


Sven: “Het is vandaag twintig jaar geleden dat voor Marco het grote succes begon met de monsterhit ‘Dromen Zijn Bedrog’. Het is in de topsport onmogelijk om twintig jaar aan de top te blijven staan, maar het is hem wel gelukt! Daarom is het juist nu het moment om hem daarvoor te eren met deze 100% NL Oeuvre Award.”

Jullie begrijpen, ik was diep geraakt door de verrassingsoverval van Sven Kramer met de 100% NL Oeuvre Award. Een oeuvreprijs is altijd een bijzondere prijs, want dat is een beloning voor álles wat je gedaan hebt in je carrière. Maar dat ik deze 100% NL Oeuvre Award nu ook nog eens mag krijgen van Sven Kramer maakt het extra bijzonder. Wat zeg ik? Geweldig! De wederzijdse bewondering en het respect wat we voor elkaar hebben, is jaren geleden al ontstaan en uitgegroeid tot een fijne vriendschap. Extra cool dus dat ik deze award uit zijn handen kreeg!
 
100% NL Programmadirecteur Roland Snoeijer: “Je kan je de Nederlandse popmuziek niet voorstellen zonder Marco Borsato. De afgelopen twee decennia heeft hij als geen ander zijn stempel weten te drukken op de Nederpop, met vele vernieuwingen, bijzondere invalshoeken en een onvoorstelbaar grote hoeveelheid Nederpopklassiekers. 100% NL wil Marco daarom nu namens haar luisteraars eren met de Oeuvre Award. Die vooral ook bedoeld is als aanmoediging om nog jaren door te gaan!”Geloof mij, dat ben ik zeker van plan! 100% NL en haar luisteraars dank jullie wel voor deze zeer bijzondere award! Ik ben er ongelofelijk blij mee!
Vandaag is het de hele dag Marco Borsato-dag, vergeet je radio dus niet af te stemmen op 100% NL!
Overigens kun je deze ‘overval’ terug horen op de website van 100p.nl en zien kun je deze verrassing via deze link!
Tevens maak je kans op kaarten voor mijn Duizend Spiegels concert in Utrecht! 


Groetjes,

Marco