15 jaar getrouwd!

23 May 2013

15 jaar getrouwd!

Woensdag 22 mei, waren Leontine en ik 15 jaar getrouwd en zoals iedere trouwdag die we tot nu toe samen beleefd hebben is het onze gewoonte heel bewust bij onze trouwdag stil te staan. Iedere trouwdag doen we samen iets leuks, al is dat de ene keer iets uitgebreider dan de andere keer.

Op onze trouwdag hebben we tijdens de meivakantie al een voorsprong genomen: we zijn met het hele gezin naar Venetië gegaan waar we 15 jaar geleden ook trouwden. Destijds op 22 mei in 1998 was het een zonovergoten dag in Venetië en gelukkig was het er tijdens ons verblijf ook erg aangenaam weer. Het was heel bijzonder dat we nu samen met onze drie kinderen, Luca, Senna en Jada langs de plekken konden gaan die op onze trouwdag de hoogtepunten vormden. Zo gingen we naar de kerk waar we elkaar 15 jaar geleden het jawoord gaven, aten bij het restaurant waar we dit destijds met onze familie en vrienden vierden en ook maakten we een soortgelijke gondeltocht door de prachtige kanalen van Venetië.

En woensdag 22 mei was het dus precies vijftien jaar geleden dat ik de gelukkigste man op aarde werd. Ik ben ik eerst naar het AMC in Amsterdam gegaan voor Emma TV. Emma TV is een live televisieprogramma dat gemaakt wordt voor de jongste patienten van het AMC en dat wordt drie keer per week live uitgezonden. Af en toe hebben ze een gast in de studio en deze keer was ik dat. Ik heb het al een aantal keer gedaan dus ik wist een beetje wat me te wachten stond, dacht ik. Maar het viel zeker niet mee! Ik mocht als eerste de flitsvragen beantwoorden, vragen waarbij ik snel antwoord moest geven en moest kiezen uit twee soms onmogelijke opties. Ook de knotsgekke quiz mocht ik doen, al werd hij extra knotsgek omdat de antwoorden op de vragen soms niet helemaal klopten, haha! Zo was er de vraag hoeveel nummer 1 hits ik tot nu toe had gehad en werden me drie antwoorden gegeven waar ik uit moest kiezen. Het juiste antwoord zat er alleen niet bij en dat maakt zo’n quiz dan extra grappig. Tot slot mocht ik de Tip van de Dag geven door een grote fotolijst heen, iets dat gebruikelijk is voor de gasten van Emma TV.

Natuurlijk kon ik niet vertrekken zonder de kinderafdeling op te gaan waar alle zieke kanjers liggen en waar we de tijd hadden voor een fotootje en wat aardigheidjes. Hoe ziek veel van deze kinderen ook zijn, ze zijn tegelijkertijd zo inspirerend. Ze weten vaak op een enthousiaste en positieve manier te vertellen hoe het met ze gaat, wat ze verwachten, ze weten me precies te vertellen wat ze van bijvoorbeeld The Voice Kids of mijn liedjes vinden en dat alles op een pure en voor mij zeer inspirerende manier. Doordat veel van deze kinderen soms wel erg ziek zijn is zo’n bezoekje juist altijd een fijne afleiding. Ze vergeten even dat ze ziek zijn en dat is natuurlijk heel mooi.Mijn bezoek aan het AMC liep iets uit, wat helemaal niet geeft, maar waardoor ik me wel even een beetje moest haasten. Leontine en ik hadden van de Tifosi een heel mooi cadeau gekregen; niet alleen een grote bos bloemen maar ook een etentje voor ons samen bij ons favoriete restaurant De Librije in Zwolle. De Librije is voor ons met afstand het beste restaurant van Nederland met maar liefst drie Michelinsterren. Dat betekent ook dat je hiervoor al maanden en maanden van te voren moet reserveren en er flinke wachtlijsten zijn. Terecht overigens! We waren dan ook bijzonder verrast en erg dankbaar dat blijkbaar kon worden geregeld dat Leontine en ik gisteren op onze trouwdag zo maar een tafeltje toegewezen kregen! Leontine en ik zijn gezellig samen naar Zwolle gereden en hebben meer dan heerlijk gegeten. De Librije staat naast zijn geweldige kaart bekend om zijn bijzonder aangename sfeer en de enorme gastvrijheid van Jonnie en zijn vrouw Thérèse en wij hebben hier uitgebreid van genoten. Lieve Tifosi, namens Leontine en mij, ontzettend bedankt voor dit geweldige cadeau!  

Groetjes,

Marco