22 jaar in het vak!

07 April 2012

22 jaar in het vak!

Toen ik op 7 april 1990 Henny Huismans Soundmixshow won had ik nooit kunnen vermoeden dat ik die avond eigenlijk min of meer het voorwoord schreef van het boek van mijn carrière. Vandaag is het precies 22 jaar geleden dat ik de Soundmixshow won en nooit, nee nooit had ik kunnen verwachten hoeveel dat me zou brengen!

Wanneer ik terugkijk op de afgelopen jaren is er zo ontzettend veel gebeurd! Ik heb heel veel mogen doen, heel veel mogen bereiken, al zijn er natuurlijk ook dingen geweest die minder succesvol waren. Ik ben onderscheiden met veel prijzen en awards in die 22 jaar, iets wat ik koester en wat me trots maakt. Ik heb in grote stadions maar ook intieme zalen mogen spelen, maar één ding is in al die jaren nooit veranderd. De liefde voor muziek, het plezier wanneer ik op het podium sta, het contact met mijn publiek.

Mijn carrière kent enorm veel uitschieters. Steeds als ik dacht dat dat wat ik op dat moment ervaarde echt het allermooiste was wat me als zanger kon overkomen, bleek korte tijd later dat er toch nog een overtreffende trap was. De grote concerten die ik de afgelopen jaren heb gegeven in De Kuip waren heel, heel speciaal. De vijfentwintig shows in een overvol GelreDome een waar hoogtepunt. Maar de afgelopen maanden heb ik getourd in kleinere zalen tijdens de tour Dichtbij en ik beschouw iedere avond als een cadeautje. Ook het coach zijn tijdens zowel The Voice of Holland als The Voice Kids is absoluut een hoogtepunt te noemen en een nieuwe dimensie in mijn carrière.

Ik realiseer me hoe bijzonder het is om nog steeds op dit niveau muziek te mogen maken, met hetzelfde plezier dat ik 22 jaar geleden vond in het zingen. Veel van de mensen die ik in die jaren om me heen heb verzameld staan nog altijd naast en achter me. Mijn band en crew, maar ook mijn team op kantoor zijn daar een goed voorbeeld van. En na 22 jaar hoor ik nog bijna dagelijks hoe mijn muziek mensen kan raken, in beweging kan brengen, mensen voelen zich vaak gehoord, gesteund en soms werkt mijn muziek zelfs helend! Om dat van je publiek terug te krijgenis een enorm voorrecht.

Vandaag sta ik even stil bij deze mooie jaren. 22 jaar geleden begon ik aan het voorwoord van dit prachtige jongensboek. Ik weet zeker dat er nog een paar prachtige muzikale hoofdstukken kunnen worden toegevoegd! Ik kijk dan ook het liefst vooruit!

Ik wil ook graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie bedanken voor jullie steun, jullie niet aflatende enthousiasme en het feit dat ik me altijd welkom voel! Ik heb het al eerder gezegd; zonder publiek geen podium en dat is in die 22 jaar ook zeker niet veranderd!

Tot slot wil ik benadrukken dat geen carrière zo intens als de mijne, succesvol kan zijn zonder een stabiel en liefdevol thuisfront. Dankzij de onvoorwaardelijke steun en liefde van mijn vrouw en kinderen ben ik in staat te doen wat ik doe. Ik beschouw alle prachtige hoogtepunten van de afgelopen jaren dan ook volledig als ons succes!

 

Groetjes,

Marco