28 jaar in het vak!

07 April 2017

28 jaar in het vak!

Die ene bijzondere dag, 7 april 1990, de dag waarop ik de Soundmixshow won met mijn versie van het lied ‘At This Moment’ van Billy Vera en mijn leven als zanger begon, zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Voor mij voelt het als de dag van gisteren dat ik aan het begin stond van mijn carrière, maar inmiddels heb ik mijn zilveren jubileum als zanger al mogen vieren en wat heb ik dat gevierd! Twaalf keer Symphonica in Rosso in een uitverkocht ZiggoDome was waanzinnig! Wat heb ik enorm genoten! En vandaag zit ik dus alweer 27 jaar in het vak. Wanneer ik aan de afgelopen jaren denk vervult het mij met dankbaarheid en trots.Trots op waar ik nu mag staan, waar de muziek mij heeft gebracht maar ook op hoe ik in het leven sta. Zover was ik nooit gekomen zonder de steun en liefde van de mensen om mij heen en de waardering van jullie, mijn publiek. Het feit dat jullie al die jaren zo onvoorwaardelijk achter mij zijn blijven staan en de waardering die ik mag ontvangen, maken dat ik kan blijven genieten van datgene wat ik het liefste doe: het maken van muziek. 
 
Maar naast de liefde voor muziek, heb ik nog een andere passie waarin ik me de afgelopen jaren steeds meer heb ontwikkeld. Eén van mijn allerliefste hobby’s: fotografie. Ik vond het een fantastische kans toen ik gevraagd werd om deel te nemen aan het programma ‘Het Perfecte Plaatje’, waarin ik de strijd aanging met andere bekende hobbyfotografen. Uiteindelijk heb ik niet gewonnen, maar ik heb hier zo ontzettend veel van geleerd en zo enorm genoten! Er kwamen mooie uitdagingen op mijn pad, waardoor ik nu nog serieuzer met fotografie bezig ben dan ik al was. Voor het blad ‘Focus’ heb ik de cover mogen shieten en inmiddels heb ik mijn eigen fotostudio in Abcoude. Maar het hoogtepunt op dit gebied was wel de Masterclass Photografie van Raymond Rutting op Aruba afgelopen februari. Maar daarover later meer. 
 


Ook op muzikaal gebied zit ik natuurlijk niet stil. Komende zomer zal ik weer samen met mijn bandje te zien zijn op verschillende festivals. En momenteel zijn John Ewbank, Gordon Groothedde en ik druk bezig met het maken van een nieuw album en duiken we regelmatig de studio in. Na al die jaren is het proces van het maken van een nieuw album leuker dan het ooit was en zijn er nog steeds onderwerpen die nog niet zijn aangeraakt. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer een nieuw album uit te brengen, maar het maken van een album is een langdurig proces. In ieder geval wel als je het zorgvuldig wil doen, en dat willen we. Het gaat ons altijd om de kwaliteit. Het streven is om dit album aan het eind van het jaar uit te brengen, maar tegelijkertijd zeg ik dat het pas uitkomt als het af is. We zullen dus zien!In ieder geval: dank jullie wel voor alle felicitaties via kaartjes, cadeautjes en lieve berichtjes op social media die ik nu al heb mogen ontvangen en voor jullie trouw en loyaliteit al die jaren. Ik heb het al vaker gezegd, maar dit jongensboek is nog lang niet uit en ik hoop er nog een aantal mooie hoofdstukken aan toe te mogen voegen, samen met jullie!

Groetjes,

Marco