28 jaar in het vak!

09 April 2018

28 jaar in het vak!

Zaterdag stond de kalender op 7 april 2018. Wat gaat de tijd snel voorbij! Toch blijft die 7e april een speciale dag in mijn leven. De dag dat alles veranderde. Met hoed en lange jas won ik die dag de Soundmixshow met een vertolking van het liedje ‘At This Moment’ van Billy Vera. Het lijkt als de dag van gisteren maar toch heb ik in die 28 jaar zoals onze zuiderburen zo mooi zeggen, al heel wat watertjes doorzwommen, letterlijk en figuurlijk. Na drie Italiaanse albums maakte ik de overstap naar het zingen in het Nederlands. Mijn eerste Nederlandstalige single ‘Dromen Zijn Bedrog’ bleek allesbehalve bedrog te zijn en is nog steeds een liedje dat iedereen luidkeels meezingt op concerten.

Vorig jaar bracht ik mijn album ‘Thuis’ uit. Een album waar ik heel trots op ben. Thuis betekent zijn bij wie je lief hebt, op een plek waar je je veilig en goed voelt. En ik voel mij nog steeds thuis bij jullie. En dat jullie ook ‘Thuis’ komen bij mij werd me alweer duidelijk bij de prijsuitreiking van de 100%NL Awards. Ongelooflijk blij ben ik dat mijn album ‘Thuis’ bekroond werd als ‘Album van het Jaar’! Het is sowieso natuurlijk bijzonder, dat je na 28 jaar nog steeds geliefd bent bij het publiek en mag meedoen in de bovenste regionen. En als het publiek dit dan bekroont met deze prijs, voelt dat nog steeds, zelfs na 28 jaar, heel speciaal aan.
Bijzonder!


Dit weekend gaf ik de aftrap van mijn voorjaarstour ‘Thuis’ in MartinaPlaza in Groningen. Het was een feestje van de eerste tot de laatste noot. Ik zag fans genieten en uit hun dak gaan, of juist geraakt en emotioneel worden. Het is mooi om te zien dat muziek dit teweeg brengt. Vandaag sta ik samen met mijn bandje opnieuw in Groningen. En dat we er vanavond een feestje van gaan maken, hoef ik jullie zeker niet te vertellen. 

Lieve fans, dank jullie wel voor alle felicitaties via kaartjes, cadeautjes en lieve berichtjes die ik dit weekend mocht ontvangen. Bedankt voor jullie trouw en loyaliteit de voorbijgaande 28 jaar. Ik hoop nog heel vaak bij jullie ‘Thuis’ te mogen komen.
 
Groetjes,

Marco