3FM Serious Request

21 December 2011

3FM Serious Request

3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 vraagt aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Vanuit het Glazen Huis focust 3FM zich op deze drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin.

Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiele, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.

Een moeder is de stille kracht van een gezin, maar in oorlog redt ze het niet alleen. En haar kinderen redden het niet zonder haar.


Dit jaar zetten weer vele mensen zich in om een bijdrage te leveren aan deze actie van 3FM Serious Request. Timur, Coen en Gerard zitten opgesloten in het Glazen Huis in Leiden en draaien de mooiste plaatjes die de luisteraars aanvragen.


Vanmiddag ben ik een kijkje gaan nemen, en natuurlijk kwam ik ook met mooie items voor de veiling. Allereerst werd ik vrolijk toegezongen door alle mensen buiten voor mijn verjaardag, heel erg leuk!

Samen met schilder Frank E Hollywood heb ik het Glazen Huis bezocht. Frank heeft alle albumhoezen van mij gebruikt om een beeltenis van mij tot stand te brengen en daaroverheen nog geschilderd. Een prachtig exemplaar al zeg ik het zelf!

Dit doek wordt nu aangeboden in de veilling van 3FM, bied mee voor het goede doel en als jij de hoogste bieder bent heb jij straks dit unieke exemplaar aan de muur hangen!

Maar dat is niet alles, vorig jaar heb ik een een lunch weggegeven en eigenlijk zou dat ongeveer een uurtje duren maar het was zo gezellig, dat we er een hele gezellige middag van hebben gemaakt. Ook dit jaar kan je weer een bod uitbrengen om samen met mij te gaan lunchen!


Heb je gemist dat ik in het Glazen Huis was? Bekijk dan hieronder het filmpje terug!