7 april 19 jaar in het vak!

07 April 2009

7 april 19 jaar in het vak!

Op 7 april zit ik alweer 19 jaar in het vak! Want op deze dag is het exact 19 jaar geleden dat ik de Soundmix Show won! Met een hoed, een snor en een lange jas zong ik me naar de overwinning en ik ben er ontzettend trots op dat ik na negentien jaar nog altijd op deze manier muziek mag maken! Er is geen mooier vak dan het mijne!

What did you think

I would do at this moment

When you’re standing before me

With tears in your eyes…

Ik kan de tekst nog altijd dromen, en iedere keer als ik dit prachtige liedje van Billy Vera ergens hoor, denk ik even aan het moment dat dit helemaal mijn liedje was, en ik met de vertolking van At This Moment de Soundmixshow won! 

Ik was drieëntwintig jaar. De droom om kok te worden was reeds uitgekomen, maar ondanks dat ik zo verlegen was, lonkte het podium ook enorm. Ik wilde niets liever dan de mensen een fijne tijd bezorgen. Ook als kok is dat een doelstelling, je wilt mensen verwennen met je lekkere maaltijden. Maar dat doe je alleen wel tussen de vier muren van je keuken en het gebeurt niet vaak dat je ziet hoe de mensen reageren op wat je bewerkstelligd hebt op het fornuis.

Als artiest is dat anders. Dan krijg je meteen feedback van je publiek. Het leek me helemaal te gek om mensen te kunnen ontroeren, een lach op hun gezicht te kunnen toveren, een te gekke avond te bezorgen. Alles wat ik doe, doe ik voor 100%, dat is altijd zo geweest. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik aan de Soundmixshow mee deed maar niet wilde winnen. Ik schatte mijn kansen dan wel niet zo hoog in, ik fantaseerde wél over optreden voor mensen, misschien zelfs een singletje maken…

Toen de winnaar bekend werd en ik mijn naam hoorde noemen, kon ik mijn oren maar nauwelijks geloven. De blijdschap die ik voelde leek vloeibaar door mijn lijf te stromen. Ik had gewónnen! 

Inmiddels zijn we negentien jaar verder. Er zijn nog ontelbare awards en onderscheidingen na deze superbeker gekomen, die me allemaal enorm lief zijn.

Maar dat ene moment, het moment waarop je je realiseert dat je alles gegeven hebt wat er in je zat, en dat blijkbaar door het publiek gewaardeerd wordt, zal ik nooit, nooit meer vergeten.

En jullie ook niet, blijkt nu! Ontelbare kaarten, e-cards, smsjes, brieven, bloemen en kadootjes hebben de weg naar mijn huis gevonden. Sonja, die inmiddels dus ook 19 jaar fan is, verraste me zelfs met een aantal wel heel erg fijne cadeaus! Bedankt Son, daar gaan we van genieten!

Volgend jaar zit ik 20 jaar in het vak. Het is bijna niet te geloven!

Groetjes,

Marco