Afscheid van Marieke bij #tvoh!

24 December 2011

Afscheid van Marieke bij #tvoh!

De eerste editie van The Voice of Holland heb ik vorig jaar trouw gevolgd, en ook waren de regels van het spel me volkomen duidelijk toen ik de rol van coach in dit prachtige programma accepteerde. Maar hoe zwaar het is om te moeten kiezen tussen twee geweldige talenten, daar kom je pas achter als je werkelijk voor die bijna onmogelijke keuze staat!

Vanavond was weer een zinderende aflevering. De opening met Team VanVelzen was spectaculair en ongeëvenaard, wat heb ik daar alleen al van genoten! En toen moest de avond nog beginnen… Alle acht de kandidaten hebben een geweldige performance neergezet, ik heb een kerstsong met mijn team gezongen en ook hebben alle acht de kandidaten van beide teams samen een geweldige kerstmedley ten gehore gebracht. Tot slot was ook Ben Saunders te gast die met Sharon een duet zong. Kortom, de hele avond was genieten van een fantastische show, pure talenten en heerlijke muziek. 

En dan nadert het eind van de avond. Iedere kandidaat heeft zijn liedje gezongen. De medley is geweest, het duet is geweest en de TV kantine is ook geweest. En dan staan daar je vier talenten, vier mensen die je al zoveel maanden intensief begeleidt en waar je zo’n band mee hebt opgebouwd, trillend naast elkaar, wachtende op de uitslag. Mijn gevoelens waren heel dubbel, want mijn blijdschap dat Iris en Sharon door het publiek veiliggestemd waren, werd overschaduwd door de wetenschap dat Marieke en Bart dan dus in de sing off staan. Beiden mochten hun song nog een keer ten gehore brengen en dan komt het afschuwelijke moment dat je moet kiezen. Wetende dat je zoveel mensen teleur zult stellen, je in de ogen van een groot deel van die zestien miljoen coaches die Nederland rijk is de verkeerde beslissing zal nemen, maar vooral ook dat je één van die twee mensen weg moet sturen terwijl je nog zo graag met ze verder wilt samenwerken, is heel heel moeilijk. Ton Dijkman en ik hebben tot het laatst toe overlegd en gediscussieerd, waarna we besloten met Bart Brandjes verder te gaan. Afscheid nemen van Marieke dus… Mijn kinderen waren ontzettend boos, Jada begon zelfs te huilen toen ze hoorde dat ik Marieke liet gaan. En eerlijk is eerlijk, mijn hoofd vertrouwt mijn hart ook niet helemaal. Je beslist op basis van je gevoel en verstand, maar de verschillen waren zo minimaal dat er eigenlijk geen goede keuze te maken is. Maar ik denk dat Bart ons volgende keer enorm gaat verrassen, dat kan niet anders!

Volgende week is er geen live show, de kandidaten treden dan op in de Heineken Music Hall. Vanaf 6 januari gaan alle teams met hun drie overgebleven kandidaten tegelijk de strijd aan. Het gaan nog spannende en enerverende weken worden. Ook dan moet er weer afscheid genomen worden, iets waar ik nog maar liever even niet aan denk!

Groetjes,

Marco