Albumpresentatie Sjors van der Panne!

27 February 2017

Albumpresentatie Sjors van der Panne!

Het coach zijn bij The Voice of Holland, heb ik jarenlang met heel veel liefde gedaan. Ik heb op deze manier nieuwe talenten mogen begeleiden, maar vooral kunnen zien hoe ze groeiden en zich ontwikkelden. Veel van hen zijn ondertussen een succesvolle carriere gestart en uiteraard kijk ik graag van een afstandje mee. Toen Sjors van der Panne me vertelde dat zijn nieuwe album bijna af was en ik alvast wat liedjes mocht horen als ik dat wilde, was ik meteen enthousiast. Sjors kan een verhaal vertellen, dat heb ik tijdens het Voice-avontuur met hem al in een heel vroeg stadium ontdekt, namelijk ongeveer 1,2 seconden nadat hij begon met zingen. Ik luisterde nu naar zijn songs in de auto en ik werd meteen geraakt. Sjors kan zijn verhaal niet alleen met zijn stem vertellen, ook de teksten kwamen keihard bij me binnen. Wát een mooie plaat!
Sjors vroeg me heel bescheiden of het misschien mogelijk was dat ik dat eerste album aan zou willen nemen, hij wilde het mij graag uitreiken.
Ik checkte mijn agenda en wat een geluk, ik hoefde er niets voor af te zeggen, haha. Want jeetje, dit wilde ik echt heel graag.
 


Vanavond was het zover, ik was bij het theaterconcert van Sjors in Theater Diligentia in Den Haag. Een prachtige, sfeervolle locatie die uitstekend bij het album past. Sjors zong vooral veel eigen werk maar ook enkele covers, en ik hing aan zijn lippen. Soms vergat ik bijna te applaudiseren omdat ik in trance was van de schoonheid van een song of begon ik enthousiast in mijn eentje te klappen omdat ik dan iets zo ontzettend mooi vond. Een talent, deze lieve, gepassioneerde collega. Collega, ja. Sjors is al lang geen ‘oud-kandidaat’ meer, Sjors is een artiest van absolute klasse met het vermogen een boodschap over te brengen zoals maar weinig artiesten dat in Nederland kunnen. Sjors is ontwapenend, puur. En zingt met  zoveel gevoel voor nuance en detail, dat iedere stilte een booschap op zich is. Ik werd geraakt door ‘Vogel’, werd meegenomen in het enthousiasme van ‘Champagne’ en brak bijna bij ‘De Koffer’. Wat een prachtige liedjes staan er op het album ‘Met Elkaar’. En zoals het album tot stand is gekomen door een samenwerking met grootse talenten, zo werd ook zijn theatershow gekenmerkt door kwaliteit. Alles klopte, de gastoptredens van Monique Klemann en Duncan Laurence, de band die met zoveel liefde de songs speelde, maar ook het licht en het geluid. Alles was verzorgd, alles was af. 
 


Sjors schrijft zijn eigen liedjes, soms samen met zijn bandleden of andere collega’s. Sander Geboers, bekend als de muzikale rechterhand van Claudia de Breij, tekende voor de productie van dit nieuwe studioalbum. Liesbeth List, ook te gast deze avond, zei over Sjors: “Behalve eigen liedjes, zong deze energieke jongeman liederen van Boeijen, Shaffy en Brel. En hoe! Als Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied. En dat is heel knap.”Vanaf 27 februari is dit nieuwe album ‘Met Elkaar’ te streamen op Spotify en te koop via iTunes. Maar natuurlijk via zijn eigen website

Welk liedje van ‘Met Elkaar’ raakt jou het meest?
 


Sjors treedt nog veelvuldig op de komende maanden. Van Helmond tot aan Almere, van Den Helder tot aan Winterswijk, Zierikszee tot aan Delfzijl. Er staan prachtige theaters tussen, zoals het Oude Luxor in Rotterdam en uiteraard de Kleine Komedie.
De volledige lijst van optredens vind je hier, ik zou zeggen: kies er eentje die in je buurt is, want een avondje Sjors wil jij echt niet missen!
En wellicht kom je mij nog tegen, want dat ik van deze voorstelling nog niet genoeg heb, is wel duidelijk!

groetjes,

Marco