Ali wint Popprijs!

19 January 2005

Ali wint Popprijs!

De Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse popmuziek, is zaterdag 15 januari tijdens Noorderslag in Groningen uitgereikt aan mijn maatje Ali B. De uitreiking werd live uitgezonden door Radio 3FM. Gefeliciteerd met deze prachtige prijs Ali, het is je gegund!

 

Zelf heb ik het genoegen mogen smaken om deze prijs in 1997 te winnen dus ik weet precies hoe Ali zich moet voelen. 

Ali ontving naast een cheque van tienduizend euro ook zoals gebruikelijk bij dit festijn een lading bier uit het publiek. 

Maar Ali was de eerste die het publiek motiveerde om te gooien: 

“Ja, kom maar, vandaag mag je gratis gooien! Met tienduizend euro koop ik wel een nieuwe broek!”

Ik heb ontzettend veel bewondering en respect voor de manier waarop Ali zijn ding doet. En met resultaat want naast het winnen van de Popprijs heeft Ali ook de Zilveren Harp in de wacht gesleept, een aanmoedingsprijs voor aanstormend talent. Tevens staat hij als eerste rapper ooit met zijn wassen beeld te pronken in Madame Tussaud’s. En dat mag met recht een geweldige prestatie genoemd worden. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik samen met Ali in de Kuip mocht zingen ha ha!

Velen van jullie hebben ongetwijfeld zijn website al eens bezocht, inmiddels is deze een beetje vernieuwd en zo kun je onder andere het dagboek van Ali lezen. In dit dagboek beschrijft Ali met veel humor hoe zijn dagen verlopen. Maar natuurlijk is er nog veel meer te lezen op zijn site, neem maar eens een kijkje op www.alib.nl

 

Momenteel tourt Ali overigens door Nederland met een theatershow ‘Leven van de straat’, een show die uniek genoemd mag worden. Want naast het rappen van zijn nummers doet Ali ook aan stand-up comedy. Een formule die zeer aanslaat en waar veel lovende recensies over geschreven zijn. Zelf ben ik onlangs naar Leiden geweest om deze show bij te wonen en ik heb hier ontzettend van genoten! Echt een aanrader!

Ik voorspel dat we nog veel van Ali zullen horen want deze jongen heeft ongelooflijk veel talent, dat staat buiten kijf!

 

Groetjes,

 

Marco