Alkmaar: Fantastisch!

21 September 2014

Alkmaar: Fantastisch!

Na een heerlijke zomer waarin ik de batterijtjes weer lekker kon opladen was ik zaterdag helemaal klaar voor de start van de extra concerten van de Duizend Spiegels Tour. De eerste van de reeks beloofde gelijk een speciale te worden want ik stond in mijn geliefde stad Alkmaar! De stad waar ik geboren en getogen ben en die nog altijd als thuis aanvoelt. Familie, vrienden en bekenden, allemaal zouden ze aanwezig zijn en dat bracht toch wel een beetje gezonde spanning met zich mee. Ik was dan ook nog vroeger wakker dan normaal en had er enorm veel zin in!
 


Het is tien jaar geleden dat ik voor het laatst in Alkmaar optrad. Tijdens de feestelijkheden rondom 750 jaar stadsrechten Alkmaar, trad ik op voor iedere inwoner van Alkmaar. En nu, bijna tien jaar later, stond ik eindelijk weer in mijn kaasstad. Al vroeg arriveerde ik bij de Wielerbaan in Alkmaar. Het Sportpaleis is groter dan de zalen die we in het eerste gedeelte van de tour aandeden maar klein genoeg om er toch iets knus en intiems van te maken. Na een goede soundcheck was ik er klaar voor, klaar om Alkmaar een bijzondere avond te laten beleven!
 


En een bijzondere avond werd het ook! Vanaf het moment dat ik opkwam, kwam ik in een warm bad terecht. Mede door het fantastische publiek is deze avond echt een feestje geworden. Aangezien mijn dochter Jada ook in Alkmaar is geboren, mocht het duet Samen Voor Altijd natuurlijk niet ontbreken. Wat blijft het toch speciaal om samen met je eigen dochter op het podium te staan! Ook Kim Spierenburg, die samen met mij heeft opgetreden in de Ziggo Dome was er deze avond bij. Ik ben zo onder de indruk van haar vioolspel dat ik haar heb gevraagd of zij de rest van de shows met ons op tournee wil. Dat leek haar gelukkig erg leuk, dus jullie kunnen ook tijdens de rest van de tour van haar prachtige vioolspel genieten!
 


Het was een avond waarin alles klopte, het publiek was buiten zinnen, iedereen die ik lief heb was aanwezig en ik heb meer dan genoten. 
Het is een avond geworden om nooit meer te vergeten!

Alkmaar bedankt!


Groetjes,

Marco