Als Rennen Geen Zin Meer Heeft… voor Senna!

09 May 2018

Als Rennen Geen Zin Meer Heeft… voor Senna!

Koninginnedag 2009. Waarschijnlijk gaat er zo snel geen belletje rinkelen maar als ik je vertel wat er die dag gebeurde weet iedereen het weer, daar ben ik van overtuigd.
Het was de dag dat de 8-jarige Senna met haar roze fototoestel in Apeldoorn stond, omdat ze niets liever wilde dan een foto maken van de leden van ons Koningshuis. Samen met haar moeder en broertje stond ze aan de kant van de weg toen de open bus met o.a. Zijne Koninklijke Hoogheid -toen nog- Prins Willem Alexander en zijn Máxima voorbij kwam. Senna klikte er lustig op los, toen een zwarte Suzuki zich door wegafscheidingen en de mensenmassa heen boorde om tegen de Naald tot stilstand te komen. Het hele gebeuren duurde slechts enkele seconden, maar door deze actie verloren 8 mensen het leven en waren er 10 gewonden, waaronder een aantal zwaargewond.
 
De 8-jarige Senna stond het ene moment naast haar moeder foto’s te maken, en werd vervolgens meegesleurd door de Zwarte Suzuki. Jullie kennen vast de foto’s wel die in alle kranten stonden, Senna zie je hier op deze foto in volle vaart over straat rollen. 

 

Senna werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ik haar een paar dagen later bezocht. Toevallig op haar verjaardag, ze was 9 jaar geworden. Ik had te horen gekregen dat ze fan van mijn muziek was, dus ik wilde haar graag een hart onder de riem steken. Nog helemaal versuft van de medicatie en natuurlijk alle gebeurtenissen, sprak ze nauwelijks, keek ze me alleen maar steeds doordringend aan. Ze bleek nog gevraagd te hebben naar haar roze cameraatje, ze wilde weten of de foto’s gelukt waren. Of de foto’s gelukt waren weet ik eigenlijk niet, wel dat ze haar camera inderdaad gevonden hadden, ONDER de motorkap van de zwarte Suzuki.
Wát een geluk heeft Senna gehad…Vorig jaar ging Senna opnieuw naar Koningsdag. Inderdaad, haar liefde voor het Koningshuis heeft onder deze aanslag in ieder geval niet geleden!
En kijk nou toch, wat een briljante foto ze daar wist te scoren! Ik werd helemaal een beetje emotioneel toen ik hem zag!

 

De afgelopen jaren heb ik Senna veelvuldig gezien. Op fanclubdagen, tijdens signeersessies, bij concerten en ik heb zelfs een keer een photoshoot met haar gedaan.
En ik zag haar elk jaar een beetje groter worden. En onze band werd elk jaar een beetje hechter. Het is inmiddels alweer negen jaar geleden dat ik haar in het ziekenhuis opzocht.
Want gisteren was Senna jarig. Achttien jaar is ze inmiddels en beeldschoon! Vandaag vierde ze haar verjaardag tijdens de concertreeks #Thuis in Tilburg met ons allemaal.Lieve Senna, ik vind het geweldig dat je er weer was, je bent voor mij een voorbeeld van doorzettingsvermogen en hoe je van het leven kunt genieten.
Vandaag zong ik zoals je weet Als Rennen Geen Zin Meer Heeft speciaal voor jou!
Gefeliciteerd met je achttiende verjaardag lieve schat!


Liefs,

Marco