Arnhems meisje fietst!

18 April 2010

Arnhems meisje fietst!

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens de opening van de Nationale Sportweek een heel bijzonder meisje ontmoet, een heel bijzonder Arnhems meisje ook en ik wil haar even aan jullie voorstellen!

Myrthe Brak is 14 jaar oud, zit in de tweede klas van het Havo/VWO en zij heeft het gepresteerd om op 4 juni 2009 de Alpe d’HuZes te fietsen. Voor een getrainde fietser is dat al een hele opgave, laat staan voor een meisje van deze leeftijd! De Alpe d’HuZes houdt in dat Myrthe op één dag maar liefst 6 (!) keer de Alpe d’Huez op- en af is gefietst en dat mag je met recht een megaprestatie noemen.

Myrthe kwam in 2009 thuis met de boodschap: “In 2009 rijd ik de Alpe d’HuZes! Opgeven is geen optie!“ En opgeven was het allerlaatste dat ze deed.

De Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Het omzetten gebeurt door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen en de Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn. Onder het motto “Opgeven is geen optie” accepteren ze geen beperkingen in wat ze kunnen en zullen bereiken.

Myrthe fietst mee om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en dat alles ingegeven doordat de kat van Myrthe nog wel eens een wandelingetje maakte waardoor Myrthe in contact kwam met Caryanne. Caryanne is haar overbuurvrouw, een buurbouw die borstkanker heeft gehad maar ontzettend positief in het leven staat en die buurvrouw neemt Myrthe mee op haar, zoals zij het zo mooi noemt, virtuele bagagedrager. De fietstocht van Myrthe leverde in 2009 maar liefst 13.367 euro op die zij schonk aan de KWF en nu heeft Myrthe het vaste plan in haar hoofd ook in 2010 weer de Alpe d’HuZes te gaan rijden met als doel dit jaar minimaal 30.000 euro in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Een meisje van deze leeftijd die zo’n uitdaging aangaat om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker en hier geld voor inzamelt daar kun je alleen maar heel veel bewondering voor hebben en dat heb ik dan ook zeker, vandaar dan ook dat ik jullie aandacht voor haar vraag.

Myrthe heeft een eigen website http://www.arnhemsmeisjefietst.nl/ waar zij vertelt over de Alpe d’Huzes, waar je je tevens als donateur op kunt geven en Myrthe twittert ook! Natuurlijk ben ik Myrthe direct gaan volgen want ik wil graag op de hoogte blijven van haar doen en laten. Doen jullie dat ook? Myrthe kun je hier op Twitter vinden. 

Laten we met zijn allen dit stoere Arnhemse meisje op haar fiets volgen en steunen want als haar motto ‘Opgeven is geen optie is’ verdient zij al onze steun!

Groetjes,

Marco