Award meest gedraaide artiest in tien jaar!

02 June 2003

Award meest gedraaide artiest in tien jaar!

Op 4 juni ontving ik de SENA-Award voor de meest gedraaide artiest van de afgelopen tien jaar! Met maar liefst 304.998 minuten aan airplay nog wel.

Wil je zolang non-stop naar muziek luisteren dan zou je nú je radio aan moeten zetten en kun hem pas begin 2004 weer uitzetten!

We hebben het dus over zo’n zeven maanden non-stop Marco op je radio!

Dan realiseer je je pas goed hoeveel dat is!

In juni dit jaar is het namelijk tien jaar geleden dat de Sena van start ging met de uitvoering van de wet op de naburige rechten.

Dit betekent dat elke uitvoerend kunstenaar en platenproducent recht heeft op een vergoeding wanneer zijn of haar werk via radio en/of televisie wordt uitgezonden.

 

Om nauwkeurig te kunnen doorbetalen aan de rechthebbenden maakt Sena gebruik van de draaigegevens van de verschillende radio- en televisiestations. Deze gegevens, ook wel ‘playlists’ genoemd, worden maandelijks door de stations aangeleverd. Sena heeft er een gewoonte van gemaakt om op basis van deze informatie jaarlijks een overzicht samen te stellen van artiesten die het meest zijn gedraaid.

Na tien jaar Sena waren er tien Awards uit te reiken aan de meest gedraaide artiesten van de afgelopen tien jaar.

Zo werd André Hazes de meest gedraaide artiest in de categorie ‘Levenslied’ en Herman van Veen mocht de Award van meest gedraaide artiest in de categorie ‘Cabaret’ mee naar huis nemen.

In de categorie ‘Pop’ ben ik de meest gedraaide artiest met maar liefst 304.998 minuten!

Ook in de totaallijst beland ik op de eerste plaats!

 

 

De manager public affairs van Sky Radio, Martin Banga, vertelde dat ze bijna in staat waren Sky Radio om te dopen in Borsato Radio, aangezien ik ook bij Sky Radio de meest gedraaide artiest ben, ha ha ha.

Om maar een voorbeeld te noemen: op dit moment is ‘Dromen Zijn Bedrog’ 1518 keer gedraaid en ‘Margherita’ maar liefst 2017 keer!

 

Ik vind het een prachtige prijs, juist omdat het om zo’n lang tijdsbestek gaat.

Hij krijgt dan ook een mooi plekje!

 

Groetjes,

 

Marco.