Ayoub wint The Voice Kids!

21 February 2014

Ayoub wint The Voice Kids!

Het was alweer aan het begin van de zomer van 2013 dat we met deze serie van The Voice Kids begonnen en The Blind Auditions plaatsvonden. Ik begon met 15 kinderen, stuk voor stuk talentjes, en allemaal even enthousiast als ik om aan een weer een nieuw avontuur van The Voice Kids te beginnen. Werken met kinderen bij The Voice Kids is net even wat anders dan met de volwassenen bij The Voice of Holland. Natuurlijk komen er dingen overeen, zangtalent, euforie als ze een ronde verder zijn, gedrevenheid en heel veel plezier.

Kinderen staan alleen nog meer onbevangen in een wedstrijd als deze. Voor hen is het vaak een spannend avontuur en hun toekomst hangt er nog helemaal niet zo van af zoals het bij de ‘groten’ wel vaak is.

The Battles vind ik altijd wel een beetje lastig. Met ieder kind in Team Borsato bouw ik een band op, ik overleg en repeteer tenslotte met ze en ieder kind heeft iets eigens dat het bijzonder maakt. Bij The Battles moet je kiezen uit al die kinderen, zie je de hoop en de verwachtingsvolle blikken en dat maakt dat ik soms best even moet slikken bij het maken van mijn keuze.

Na The Battles was duidelijk dat ik met Ayoub en Demi de finale in zou gaan. Ayoub met zijn bijzondere stem die je tot op het bot kan raken en Demi met haar enorme strot waarmee ze iedereen van het podium blaast en waarmee ze elke song kan zingen. Keihard hebben ze de afgelopen tijd gerepeteerd, ook toen ik ze vanwege mijn TIA niet altijd bij kon staan zoals ik graag gewild had.
Ayoub startte met het beeldschone All Of Me, en Demi nam een mash-up van Crazy/Crazy in Love voor haar rekening. Terwijl de notaris druk was met het tellen van de stemmen, zongen we samen ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’. Heerlijk om te doen! Over de gehele avond kan ik niet anders dan super tevreden zijn over mijn kandidaten. Iedereen die heeft gekeken had geen trotsere coach kunnen zien zitten want, wat hebben beiden het goed gedaan en wat zijn ze gegroeid in de afgelopen periode!
 


Wanneer je meewerkt aan een programma als dit hoop je natuurlijk als winnend coach uit de bus te komen, daar selecteer je tenslotte ook je talentjes op. Maar het is zoveel meer! Je wilt de kandidaten iets leren, helpen groeien en ontwikkelen, helpen ontdekken. Je wilt ze laten zien hoeveel moois er ontstaat bij het maken van muziek. Bij zowel Ayoub als Demi had ik al snel het gevoel dat zij absoluut finalewaardig waren en die hoge verwachtingen maakten ze meer dan waar. Hun doorzettingsvermogen, hun groei, hun stemmen en zangkwaliteiten zijn zo bijzonder. Ik had dan ook geen voorkeur voor een winnaar bij deze twee. Beiden vind ik heel bijzonder, beiden een groot talent. Ik was dan ook blij dat de keuze niet bij mij maar bij het publiek lag. Toen de stemmen geteld waren bleek dat met een grote meerderheid aan stemmen Ayoub er met de studiebeurs en Award vandoor ging! Ayoub had gewonnen!
Ongelooflijk trots ben ik op heel Team Borsato, maar vanavond een beetje extra op Ayoub, de winnaar van deze editie van The Voice Kids! 
Muziek is emotie. Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt, het gaat erom dat je er je eigen tekening van maakt. Ayoub is in dat opzicht een kunstenaar. Met zijn eigen identiteit maakt hij elk liedje ‘Ayoub’. Wat heerlijk dat Nederland er hetzelfde over denkt!

Groetjes,

Marco