AZ is kampioen!

19 April 2009

AZ is kampioen!

AZ is kampioen! Fantastisch! Voor het eerst in 28 jaar is AZ weer kampioen! Toen was ik er overigens ook bij, het was het seizoen ‘80-‘81, dus toen was ik een jaar of 15, en ik herinner het me nog zo goed! En nu is het opnieuw feest in de stad Alkmaar!

AZ heeft het hele seizoen heel aantrekkelijk voetbal laten zien. Zonder dat ze extreem grote sterren in het elftal hebben, is er wel echt sprake van een team, en ik hou van teamgeest. Ik vind dat ze het buitengewoon goed hebben gedaan. Ik ben vaak erg druk maar ik probeer de thuiswedstrijden van AZ natuurlijk altijd te volgen, ik maak ruimte in mijn agenda als het maar enigszins mogelijk is. Ook leuk vind ik, is dat ik met mijn kids naar het voetbal kan, en zo jeugdherinneringen kan kweken die ze hopelijk hun hele leven zullen onthouden. Ik weet nog hoe ik vroeger in de Hout stond, om mijn club aan te moedigen, ik heb heel veel wedstrijden toen gezien. Heerlijk toch om de liefde voor je club door te kunnen geven aan je kids!

Het ging niet helemaal soepel, eigenlijk hadden we zo verschrikkelijk graag gewild dat het tijdens de wedstrijd tegen Vitesse al beklonken zou zijn, maar dat mocht niet zo zijn. De hele stad Alkmaar was er meer dan klaar voor, iedereen was in rood gehuld en we hadden ons voorbereid op een groot feest. Maar gedesillusioneerd en met twee zoons die erg van streek waren, verliet ik het AZ stadion gisteren.

Gelukkig was de teleurstelling van korte duur, vandaag kon Ajax de winst bij lange na niet naar zich toe trekken tijdens hun uit-wedstrijd tegen PSV en dat maakt dat AZ alsnog kampioen is!

Ik ben beretrots op mijn cluppie!

Az is een topclub in wording, maar met een provenciaals karakter, het stadion is prachtig en professioneel, maar het heeft nog altijd een gemoedelijke sfeer. Het is altijd gezellig, er is nooit geweld, ik kom er gewoon graag! En om dan als klein clubje de grote jongens te mogen verslaan, dat is natuurlijk geweldig!

En dat betekent meteen dat we volgend jaar Europees Voetbal in ons stadion gaan zien op het allerhoogste niveau! Ik weet niet of Victoria Beckham zal gaan flaneren op de boulevard van Egmond aan Zee, haha, maar wel dat de topclubs het AZ stadion aan gaan doen. Wie weet zien we een Barcelona, AC Milan, Real Madrid, Chelsea, Liverpool… dus ik ga er alvast voor zitten, haha!

Mannen, goed gedaan!

Groet,

Marco