Babette van Veen: Winter!

11 November 2005

Babette van Veen: Winter!

In de periode dat Linda, Roos en Jessica, het zangtrio uit Goede Tijden Slechte Tijden, een album wilden maken, was er sprake van dat mijn platenlabel daar misschien bij betrokken zou worden. Uiteindelijk is dat niet gebeurd, maar wel volgde ik deze dames vanaf dat moment. Ook ontstond er een gezellig eetclubje en toen was al duidelijk dat Babette van Veen heel graag zong…

Hoewel we muzikaal gezien een tijd niets van Babette hebben vernomen, heeft ze afegelopen week een nieuw album uitgebracht, en wel met de West Coast Big Band.

Babette:   

 

 

“Ongeveer 10 jaar geleden, vroeg iemand me voor een serie portretten hoe ik mezelf over tien jaar het liefste zou zien en zonder enige twijfel antwoordde ik: als zangeres bij een big band. Ondertussen ging ik verder met allerlei andere dingen, maar die wens heeft al die tijd liggen sluimeren. Nu 10 jaar later heb ik hemel en aarde bewogen om die droom uit te laten komen. Ik leerde de West Coast Big Band kennen en zij durfden het aan om dit avontuur met mij te beginnen.Wat een geweldige, leerzame tijd vol prachtige muziek. Nachtenlang zwierf ik over het internet op zoek naar pareltjes van liedjes, sommige liedjes heb ik hervonden en andere net ontdekt. In alles heb ik geprobeerd om de sfeer van de winter te vangen en zo een CD te maken met warme, troostrijke en gezellige liedjes voor de komende koude wintermaanden.”

Het album ‘Winter’ (Rob was zeer vereerd en heeft plechtig beloofd zijn eerste album ‘Van Veen’ te zullen noemen, ha ha…) is nu dus uit en wellicht heb je Babette al ergens gehoord.  Er staat ook een prachtig duet met haar vader  op. Herman van Veen heeft natuurlijk een indrukwekkende staat van dienst en het bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan. Heel leuk! Ik hoop dat het album wordt van Babette ervan verwacht en neem me voor binnenkort weer eens gezellig met elkaar te gaan eten!

Groetjes,

 

Marco.