BAM! Weer een bijzonder moment!

21 June 2019

BAM! Weer een bijzonder moment!

Eigenlijk dacht ik dat Hoe Het Danst inmiddels alle records wel had gebroken, maar nee hoor! Vandaag was er weer een bijzonder moment, in de ranglijst van succesvolste acts aller tijden van de Top 40 passeerde ik vandaag The Rolling Stones. Daarmee sta ik, voor het eerst sinds juli 2018, weer in de top 4 van acts met de meeste punten. Ik heb nu 11.914 punten en sta daarmee stevig op een vierde plek. Rihanna staat met 14.741 punten op de eerste plaats, gevolgd door Madonna met 13.428 punten en op de derde plaats staat David Geutta met 12.860 punten.

Het is best uniek en ik vind het geweldig dat ik zo hoog in deze lijst sta. Ik ben pas de derde Nederlander die ooit in de top 4 van succesvolste acts aller tijden heeft gestaan. Dat geeft wel aan hoe bijzonder dit is. Alleen de Golden Earring en The Cats, die in de jaren 70, 80 en 90 allebei zo’n 23 jaar in dit overzicht hebben gestaan, zijn mij voorgegaan. De act die het langst in deze top 4 heeft gestaan, zijn The Rolling Stones. Zij hebben deze top 4 sinds het begin van de Top 40 in 1965 nooit verlaten. Tot deze week dan, want ik heb ze ingehaald, sorry mannen!

Dankzij mijn nieuwe nummer 1-hit Hoe Het Danst sta ik dus weer in de Top 4 en naar verwachtig zal ik daar voorlopig wel even blijven staan, want The Rolling Stones hebben al ruim tien jaar geen hit meer gescoord. Het gat met actieve concurrenten, zoals Anouk, P!nk en Calvin Harris, is nog zo’n 3000 punten, dus ook daarover hoef ik me nog geen zorgen te maken. Alhoewel ik toch wel graag de controle zelf wil houden en er dus voor moet zorgen dat er een geweldige opvolger komt voor ‘Hoe Het Danst’. Haha!!!

Groetjes,

Marco