Barbara haar single is uit!

20 December 2013

Barbara haar single is uit!

In 2012 verpletterde Barbara Straathof iedereen met haar geweldige auditie bij de Voice of Holland. Ik mocht haar als trotse coach opnemen in mijn Team Borsato, waar ik ongelofelijk blij mee was. Tijdens haar deelname veroverde zij de harten van het publiek en wist ze zelfs drie noteringen in de iTunes Top 100 te scoren, met als hoogtepunt een nummer vijf positie voor haar uitvoering van de Bond-song ‘Skyfall’.  We mochten tot de halve finale van haar genieten, maar daarna heeft Barbara zeker niet stil gezeten.
In november heeft ze in New York  twee succesvolle optredens gegeven: in de beroemde jazzclub the Zinc bar en in The Village Underground. En jazeker, er komt een heel mooi album aan!

Samen met Chris Ellis een Brits/Amsterdamse jazzveteraan en gerespecteerd producer heeft Barbara een selectie gemaakt van prachtige oude pop- en jazzsongs die worden voorzien van nieuwe arrangementen met een moderne sound. Songs die Barbara en het Metropole Orkest na aan het hart liggen. Het album zal uitkomen onder Challenge Records in samenwerking met het nieuw te lanceren eigen label van het Metropole Orkest en wordt komende voorjaar opgenomen.

Op 9 december is Barbara de studio met het Metropole Orkest ingedoken en hebben ze twee prachtige singles opgenomen. De eerste single is ‘Dream’. Deze single komt vandaag uit en is via iTunes hier te downloaden.
Het is een prachtig, oud werk van Ella Fitzgerald, wat maar weinig mensen kennen en nu opnieuw onder de aandacht wordt gebracht. Samen met het Metropole Orkest heeft Barbara geprobeerd om de song iets meer richting de tegenwoordige tijd te brengen. Het lied vertegenwoordigt volgens Barbara het volgen van je hart en het najagen van je dromen.

Barbara: “Marco vertelde mij vaak zo mooi dat ik in staat ben om nummers “aan te trekken als een jas”. TVOH was een spectaculair podium en een geweldige rit in de meest doldwaze achtbaan die je je maar kunt voorstellen. Als de lichten op het podium gedoofd zijn en de gordijnen sluiten, dan wordt het stil. En stilte is vaak luider dan je ooit voor mogelijk had gehouden. In die stilte ontstonden langzaam tonen, de tonen vormden een melodie en na verloop van tijd ontstonden nieuwe songs. Dat heet “je eigen weg vinden”. Marco stond aan het begin van deze geweldige trip, als coach en als mens bleek hij een jas die me warm en veilig hield. EN, hij gaf mij het vertrouwen dat het mooi is om zelf te gaan bouwen. Ik ben gaan bouwen en ik kan alleen maar hopen dat mijn muziek ook de harten van anderen weet te raken, ik zal daar altijd mijn eigen hart in blijven stoppen. Deze single is mijn eerste lied waarmee ik nu anderen liefdevol wil beschermen, als een passende, warme winterjas!”

Ik ben als coach, maar zeker ook als muziekliefhebber, zeer trots dat ze deze weg is ingeslagen en wens haar heel veel succes met het opnemen van het album, wat volgens mij heel bijzonder zal gaan worden.

Groetjes,

Marco