Be Wise, Protect Your Eyes!

22 December 2017

Be Wise, Protect Your Eyes!

Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door Jasper. Jasper is werkzaam in de vuurwerkbranche en hierdoor is hij nauw betrokken bij het project VuurwerkCheck. VuurwerkCheck is een stichting welke adviseert om veilig met vuurwerk om te gaan, om ongelukken en overlast te voorkomen. Sinds 2015 werken ze al heel hard aan deze campagne en mede door hun inspanningen hebben ze het aantal oog-slachtoffers van vuurwerk al een heel eind kunnen verminderen. Uiteraard is het doel om het aantal naar 0 te brengen. Daarom richten ze hun ‘pijlen’ dan ook op het dragen van een vuurwerkbril. Het afsteken van vuurwerk is een prachtige traditie in Nederland, waar helaas ook slachtoffers bij vallen. De meeste slachtoffers van vuurwerk hebben oogletsel opgelopen. Terwijl we dit samen heel eenvoudig kunnen voorkomen door het dragen van een vuurwerkbril. Dit soort veranderingen gaan in Nederland vaak wat moeizaam. We vinden het allemaal verschrikkelijk belangrijk wat anderen ervan vinden. Het dragen van een vuurwerkbril is echter heel normaal en ja, ook stoer! Als we autorijden doen we een gordel om, als we gaan skiën zetten we een helm op, en als we vuurwerk afsteken zetten we een vuurwerkbril op! Het getuigt van intelligentie en verantwoordelijkheid.
 
Via de website www.vuurwerkcheck.nl kun je heel veel informatie lezen over het afsteken van vuurwerk. Maar ook kun je bekijken welke winkels er bij jou in de buurt mee doen aan deze campagne. Bij een aangesloten winkel krijgt elke koper van vuurwerk een gratis vuurwerkbril maar ook is de winkel op de hoogte van de veiligheidsmaatregelen, zodat hij de consument goed kan adviseren en ook gerichte productkennis heeft.

Ik zet mijn vuurwerkbril in ieder geval wel op tijdens het afsteken én bekijken van vuurwerk, mijn ogen zijn mij lief en graag wil ik mijn fans in de ogen kunnen blijven kijken! Jij toch ook?!

Groetjes,

Marco