België

10 January 2005

België

Wereldwijd worden acties gevoerd voor de slachtoffers van de Tsunami op 2e kerstdag in Azië. Ook in België is er een gezamenlijke actie van het Rode Kruis, Unicef, Caritas en Handicap International: Tsunami 12-12.

Net als in Nederland vindt de inzameling massaal op heel veel verschillende manieren plaats door jong en oud, particulieren, bedrijven en organisaties. En zo stromen ook in België kleine en grote bedragen binnen op rekening nummer 000-0000012-12 van Tsunami 12-12.

 

 

Eigenlijk zijn er in bijna elke plaats wel initiatieven om ‘iets’ met elkaar te doen.

Ook is er een landelijke SMS-actie. SMS ‘ja’ naar 3108 en de 1 euro die je dat kost gaat integraal naar de actie. Verder werken ruim 30 Vlaamse artiesten mee aan de single ‘Breek de stilte’, een nummer dat ooit geschreven werd door o.a. Stef Bos en dat nu opnieuw werd ingezongen door verschillende artiesten. Hiervan gaat de opbrengst ook naar Tsunami 12-12.

Kust van Indonesië, voor de komst van de Tsunami.

 

 

Op 14 januari wordt het Casino Kursaal in Oostende Epicentrum van Solidariteit in Vlaanderen.

Op die dag zenden TV1 en VTM van hieruit het programma ‘Tsunami 12-12’ uit. Bart Peeters (TV1) en Koen Wauters (VTM) nemen hiervan de hoofdpresentatie voor hun rekening. Voor het eerst slaan beide netten de handen zo hard in elkaar. 

Kust van Indonesië, na de komst van de Tsunami.

Alle VTM- en TV1 gezichten roepen Vlaanderen massaal op om geld in te zamelen voor de talrijke slachtoffers van de natuurramp op tweede kerstdag in Azie. Ook Jim TV en VT4 verzorgen gast-uitzendingen. Meer informatie over deze uitzending en over acties bij jou in de buurt, vind je onder andere op Tsunami 12-12

Op deze site is de actie ook via Internet live te volgen!

Het is natuurlijk fantastisch dat iedereen zich zo solidair toont met de slachtoffers en vanuit heel de wereld mensen in actie komen om hen te helpen. Ik hoop dan ook dat alle Belgen een bijdrage leveren en zowel de single als de TV-actie een weergaloos succes zullen zijn!

 

Groet,

 

 

Marco.