Brandwondencentrum Groningen digitaal geopend!

22 June 2009

Brandwondencentrum Groningen digitaal geopend!

Het is niet de eerste keer dat ik het Brandwondencentrum van Groningen heb bezocht, maar vandaag hadden we wel een hele positieve aanleiding, namelijk de Digitale Opening van het Brandwondencentrum! Vanaf nu zijn alle dossiers volledig elektronisch!

Het is alweer ruim acht jaar geleden dat ik na de Nieuwjaarsramp in Volendam de brandwondencentra van Groningen, Beverwijk en Rotterdam bezocht. Ik weet hoe ongelofelijk veel impact brandwonden op jonge mensenlevens kan hebben! Ook na diverse optredens in Groningen in de jaren er na kwam ik graag even langswippen voor wat afleiding en een hart onder de riem waar mogelijk. Ieder bezoekje was ongelofelijk indrukwekkend en hield me nog lang bezig. Het brandwondencentrum in Groningen is inmiddels twee keer zo groot als het in 2001 was.

   

Ook mijn bezoek aan het Martini Ziekenhuis van vandaag heeft weer veel indruk op me gemaakt. Na een korte introductie werd op de Polikliniek van het Ziekenhuis de Digitale Opening door me verricht. Dat betekent dat het hele ziekenhuis nu gebruik maakt van een Elektronisch Patiëntendossier wat de betrouwbaarheid, efficiëntie en accuraatheid natuurlijk alleen maar bevordert. Het laatste papieren dossier ging dan ook de papierversnipperaar in!

Wanneer een centrum zo hard groeit als dat van dit Brandwondencentrum, komen er natuurlijk veel personeelsleden bij. Toch blijkt dat in dit team de sfeer zeer goed en de samenwerking bijzonder hecht is. Wat wordt hier ontzettend veel goed werk verricht! Ook binnen het team hebben de personeelsleden zo hun eigen moeilijkheden maar ze zijn stuk voor stuk zo onbaatzuchtig! Blijven werken terwijl je zelf ook ziek bent bijvoorbeeld, zegt iets over de drive van dit betrokken team! Dat mag bijzonder genoemd worden! Ben dan ook buitengewoon trots dat ik hier de digitale opening mocht verrichten vandaag!

   

Na de opening ben ik de diverse afdelingen op geweest, zowel de patiënten van de Low Care unit heb ik ontmoet als de patiënten die op de High en Intensive Care liggen. Wat deze mensen moeten doormaken is bijna niet voor te stellen,  brandwonden hebben vaak een blijvende impact op het leven, voor zowel de mensen als hun omgeving.

Ik ben er  stil van.

Groet,

Marco