Brandwondencentrum Groningen in ‘Topdokters’

18 March 2019

Brandwondencentrum Groningen in ‘Topdokters’

Sinds de brand in Café ‘Het Hemeltje’ in Volendam kom ik met enige regelmaat in het Brandwondencentrum in het Martiniziekenhuis in Groningen. Soms gecombineerd met optredens in Groningen, maar ook geregeld tussendoor, wanneer mijn agenda het toelaat. Tijdens deze bezoeken breng ik dan knuffels mee voor de speciale Borsato-knuffelkast, waar broertjes en zusjes van patiënten, die hier verpleegd worden, een knuffel kunnen uitzoeken om ze af te leiden van alle zorgen. Mede dankzij mijn fans kan deze kast elke keer weer aangevuld worden.
Iedere keer dat ik het Brandwondencentrum bezoek ben ik weer onder de indruk van de verhalen van de brandwondenslachtoffers, de artsen en het verplegend personeel. 

In de afgelopen jaren is er een warme band met het Brandwondencentrum ontstaan en houd ik contact met Bianca Habing, die hier werkzaam is.
Zo liet ze me onlangs weten dat Sonja Scholten, die als brandwondenarts verbonden is aan het brandwondencentrum, één van de artsen is, die wordt gevolgd in het nieuwe RTL4-programma Topdokters, dat sinds 27 februari wekelijks vanaf 21.30 uur op de buis te zien is.


Bron foto: RTL 

In dit programma maken we kennis met acht topspecialisten uit verschillende ziekenhuizen in Nederland. Artsen, die zich met hart en ziel inzetten voor de aan hun zorg toevertrouwde patiënten. Een integer programma, waarin we kunnen volgen hoe zij omgaan met moeilijke momenten en de verantwoordelijkheid die hun werk met zich mee brengt. Ook de menselijke kant wordt belicht, want al deze dokters nemen hun patiënten weleens in gedachten mee naar huis. In elke aflevering wordt een dag uit het leven van één van de artsen uitgelicht, zowel op werk als privé. In de aflevering van 20 maart zal brandwondenarts Sonja Scholten, en daarmee ook het Brandwondencentrum, centraal staan.

Ik ga zeker kijken, jij ook?
Topdokters | woensdagavond | RTL 4 | 21.30 uur


Groetjes,
 
Marco