Club Borsato is LIVE!

15 October 2018

Club Borsato is LIVE!

Inmiddels alweer elf jaar geleden, op 20 mei 2007, ging Borsato Weblog online. Alle leden van de fanclub kregen een eigen weblog, een eigen plekje op het wereldwijde web, waar ze hun belevenissen konden delen, niet alleen met andere fans, maar ook met mij. Ik ben namelijk graag betrokken bij mijn fans en zo kon ik volgen wat hen zoal bezig hield en leerde ik mijn fans beter kennen. Ik herkende gezichten bij concerten of andere evenementen. Borsato Weblog groeide uit tot een populair platform, waarvan door veel fans gebruik werd gemaakt. Na verloop van tijd ontstonden er contacten tussen de fans, waar hechte vriendschappen uit zijn ontstaan, maar er zijn ook zelfs huwelijken gesloten tussen fans, die elkaar via de weblog hebben leren kennen. Iedereen leeft met elkaar mee bij huwelijk, ziekte, geboorte, jubileum etc. en natuurlijk ook bij de voorpret van mijn concerten.

Maar met de komst van Facebook en andere social media is er wel wat veranderd en werd het tijd om Borsato Weblog een nieuwe look te geven. Dus ging ik met Qball om de tafel om te brainstormen over een andere versie van Borsato Weblog. We wilden een plek creëren waar fans makkelijk een berichtje kunnen posten, even een fotootje plaatsen of een filmpje delen, waar ik hen kan volgen, maar zij mij ook. Daarnaast wilde ik er graag iets extra’s aan toevoegen.

En zo ontstond het idee voor het kunnen sparen van Marcoins. Een Marcoin kan je verdienen door bijvoorbeeld een log te plaatsen. Wanneer je een bepaald aantal Marcoins hebt gespaard kan je deze dan inwisselen voor een artikel of een activiteit met mij.
 
Langzaamaan kregen al onze plannen vorm en werd er ook een nieuwe naam voor Borsato Weblog bedacht, een naam die past bij de nieuwgekozen vorm en bij deze tijd; Club Borsato.
Na een lang traject van ontwikkelen en proberen, aanpassen en testen, is het zo ver, want op de Fanclubdag, afgelopen zondag, is Club Borsato LIVE gegaan! 

Club Borsato is alleen toegankelijk voor leden van de fanclub. Je kunt er berichten plaatsen, berichten van anderen lezen, liken en erop reageren. Je kan natuurlijk ook met elkaar chatten. Zowel de tijdlijn met berichten als de chatomgeving werkt niet alleen fijn op de laptop, maar ook op je mobiel. 

Het platform lijkt dus wat meer op Facebook en Instagram. Je hebt hier ook een tijdlijn waarop alle berichten, filmpjes en foto’s te zien zijn die zijn gepost. Wanneer je nog niet aangemeld bent, meld je je eerst aan. Vul in het vak: ‘Ben je al lid van de fanclub?’ het e-mailadres in waarmee je bekend bent bij de fanclub en via een aantal vragen meld je je dan aan bij Club Borsato. Na de aanmelding vul je je eigen profiel in met een profielfoto, je naam en banner. Vanaf dat moment kun je berichten plaatsen, met meerdere foto’s, YouTube filmpjes, je kan reageren op anderen, chatten, volgen en gevolgd worden. Het leuke is dat ik jullie berichten nu heel makkelijk kan zien, waardoor ik jullie makkelijker kan volgen. 

Op Club Borsato, op de homepagina, staat een vak met ‘voorgestelde mensen’. Daar staan de nieuwe leden die je heel makkelijk kunt volgen door op de button ‘Volgen’ te klikken! Mijn voorstel is dan ook dat je gewoon iedereen volgt, want wij zijn tenslotte één grote familie. Je kan heerlijk chatten met elkaar, door een gesprek te starten. Wanneer iemand een chat met je begint, maar ook bij het reageren op een bericht of wanneer iemand je tagt, ontvang je een bericht en/of een e-mail. Wil je geen email ontvangen kan je dit in je instellingen uitzetten. 

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zullen zijn als ik en er veel plezier aan zullen beleven, maar zo te zien wel, want er hebben zich al vele fans aangemeld. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Club Borsato en wil je je registreren neem dan gauw een kijkje op Club Borsato. Wil je meer informatie en/of heb je vragen dan kun je deze stellen aan mijn fanclub via de mail.


Groetjes,

Marco