D

21 October 2005

D

Ik ben vaker in mijn leven enthousiast geweest over collega’s en debutanten. Maar dat enthousiasme staat in de schaduw van wat ik voel nu ik kennis heb gemaakt met het debuutalbum van Julian Thomas! Wat een talent! Het is eerlijk waar het allergrootste talent dat ik in jaren ben tegengekomen! Sterker nog, ik geloof niet dat ik ooit iemand ben tegen gekomen die kan wat hij kan…

Julian is een singer/songwriter, hij is de componist, auteur, arrangeur en muzikant op veel van de liedjes die op zijn debuutalbum staan. En dan hebben we het over veertien liedjes waarvan er gewoon geen één slecht is! Ze zijn alle veertien gewoon hartstikke goed!

Julian werd dertig jaar geleden geboren zonder linkerhand. En hoewel buitenstaanders hem als ‘gehandicapt’ kunnen zien, ziet hij dat absoluut niet zo. Hij mist zijn tweede hand niet, kan alles wat ieder ander kan. 

Sterker nog, hij kan veel meer dan de meesten onder ons kunnen! 

Hij heeft een waanzinnig mooie stem, en zingt zo makkelijk, zo lékker. Het swingt dan weer de pan uit, en dan weer grijpt het je rechtstreeks naar de keel. 

Julian heeft geen makkelijke jeugd gehad en de pijn en het verdriet wat in zijn jeugd zijn deel was, hoor je in de liedjes terug. Het album gaat dan ook over hem, over zijn leven. En het raakt. Het raakt je tot in het diepst van je ziel.

Soms kom je iemand tegen waarvan je denkt: dit is een ruwe diamant. Nou, dat is Julian Thomas dus helemaal níet! 

Julian is een schitterende diamant, die hooguit een beetje gepoetst dient te worden en in het juiste licht tentoon-gesteld moet worden. 

En aan dat laatste help ik graag een beetje mee. Ik heb hem vanmiddag horen spelen, toen ik zijn debuutalbum ‘Julian Thomas’ aan hem uit mocht reiken. 

Ik luisterde met een enorme brok in mijn keel, en was meteen helemaal verkocht. We luisterden overigens allemaal met open mond… Julian is gewoon dé ontdekking van 2005! Iedereen die beweert van muziek te houden móet dit gewoon gehoord hebben. Ik roep jullie allemaal op zijn debuutalbum aan te schaffen en er naar te luisteren. 

Laat het je raken!

In mij heeft hij een echte fan gevonden. Mocht er een fanclub komen, dan schrijf ik me als eerste in. Ik gun hem alle succes, waardering en respect, want hij verdient het meer dan wie ook in deze industrie. Terwijl ik over hem schrijf merk ik opnieuw dat ik gewoon helemaal blij word van zoveel talent, zoveel muziek!

Tijdens mijn speech, waarin ik mijn bewondering niet onder stoelen of banken schoof, merkte ik dat hij in eerste instantie een beetje verbluft was, en later zich zelfs ongemakkelijk begon te voelen onder mijn stortvloed aan complimenten. Nou Julian, wen er maar aan! Want dit is wat jouw toekomst zal zijn! Dat kan gewoon niet anders!

Julian Thomas. 

Dat ís het gewoon. 

Zo is muziek bedoeld. 

Dit is hét. 

Punt.

Marco.