De 100% NL Awards; Zanger van het Jaar!!!

07 February 2017

De 100% NL Awards; Zanger van het Jaar!!!

De afgelopen drie maanden is er weer massaal gestemd op de 100% NL Awards 2016 en dat was allemaal de aanloop naar de daadwerkelijke uitreiking van deze awards. Op dinsdag 7 februari was het zover en vond in de A9 Studios de uitreiking plaats. Hoewel ik in de afgelopen jaren al meerdere keren genomineerd ben geweest voor de 100% NL Awards, en deze ook daadwerkelijk in ontvangst heb mogen nemen, blijf ik het elke keer opnieuw bijzonder vinden om genomineerd te worden. Het is een publieksprijs en het voelt dan ook als een enorme blijk van waardering die door mijn publiek toegekend wordt voor mijn muziek en de boodschap die ik daarmee wil overbrengen. Hoewel ik al eerder 100% NL Awards heb mogen ontvangen weet ik heel goed dat dat geen garantie is voor elke nieuwe uitreiking. Ik reed er dus ook met een lichte kriebel in mijn buik naartoe want ik blijf het gewoon superspannend vinden. 
 


Wat ik ook echt te gek vond is dat ik die kriebel mocht delen met maar liefst 5 meiden uit mijn Team Borsato. Lisa, Shelley en Amy van O’G3NE waren net als Juhlia Zahra genomineerd in de categorie ‘Zangeres van het Jaar’. Maan in de categorie ‘Doorbraak van het Jaar’ en O’G3NE ook nog eens voor ‘Album van het Jaar’ met hun album ‘We Got This’. En ze kregen natuurlijk eerder al de award voor ‘Muziekmoment van het Jaar’ met hun vertolking van ‘Clown’ in het televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’.
Ikzelf was genomineerd in twee categorieën, namelijk die voor ‘Zanger van het Jaar‘ en voor ‘Hit van het Jaar’ voor de single ‘Breng Me Naar Het Water’, die ik samen met Matt Simons uitbracht. 
De eerste award die werd uitgereikt was de award voor ‘Zangeres van het Jaar’, maar dat werden er maar liefst drie want die ging naar O’G3NE! Echt zo te gek dat mijn protegees het zo goed doen en na hun overwinning bij The Voice of Holland zo massaal omarmd worden!
 


Met zoveel zeer getalenteerde artiesten die samen met mij genomineerd waren was ik er zeker niet van overtuigd dat ik de award zou winnen. Zelfs niet een klein beetje al hoopte ik er natuurlijk wel op, haha! Verbaasd, enorm verrast en vooral super-, superblij was ik toen mijn naam door Rico Verhoeven werd genoemd als ‘Zanger van het Jaar’. Ik ben al 26 jaar bezig en dit is mijn 6e 100% NL Award, maar ik ben er nog net zo blij mee als met mijn allereerste. Ik vind het zo te gek, ik voel me zo goed, ben fit, heerlijk in de studio bezig met een nieuwe plaat en dan is dit toch wel weer een fantastische kers op de taart die er niet alleen heerlijk uit ziet maar me ook zo enorm goed smaakt. Oh jongens, ik ben hier weer zo blij mee!

Het kon niet op hoor, deze avond, want Maan won de award voor ‘Doorbraak van het Jaar’. Zo gaaf voor haar dat The Voice of Holland haar gebracht heeft wat ze wilde en eigenlijk nog zoveel meer. Deze award geeft aan dat ze haar carrière helemaal de goede richting instuurt en vooral dat dat gezien en gewaardeerd wordt. Superlief vond ik het toen ik hoorde dat Maan haar award aan mij opdraagt en dat doet me heel wat, maar ben er toch echt van overtuigd dat Maan dit vooral aan haar eigen talent en doorzettingsvermogen te danken heeft.
De award voor ‘Album van het Jaar’ ging niet naar de meiden van O’G3NE maar naar mijn lieve collega Sanne Hans, Miss Montreal en wat gun ik haar dat! De award voor ‘Hit van het Jaar’ ging naar Sam Feldt en… ‘Band van het Jaar’ is Kensington geworden!
 


Lieve fans, als ik naar deze award kijk, dan weet ik dat ik die zonder jullie steun en vele stemmen nooit in ontvangst had kunnen nemen. En daarom, uit de grond van mijn hart, dank jullie wel voor het stemmen en het mij toekennen van deze prachtige award! En in het bijzonder noem ik even Lunarda Thomas, die als Hoofd Social Media van de Fanclub heel Nederland in beweging zette om te stemmen, haha! Dank je wel lieve schat!

Groetjes,

Marco