De 100% NL Awards

03 February 2016

De 100% NL Awards

Op dinsdag 2 februari vond in de A9 Studio’s de uitreiking van de 100% NL Awards plaats. Ik heb al meerdere 100% NL Awards in ontvangst mogen nemen en juist omdat dit prijzen zijn die toegekend worden door het publiek, omdat jullie ervoor stemmen, vind ik het altijd extra bijzonder als ik een award in ontvangst mag nemen.

Ik was in drie categorieën genomineerd voor een 100% NL Award namelijk die voor ‘Hit van het Jaar’ voor mijn nummer ‘Mooi’, ‘Album van het Jaar’ voor mijn album ‘Evenwicht’ en als klap op de vuurpijl kwam daar de nominatie voor ‘Zanger van het Jaar’ bij.
Ondanks dat het afgelopen jaar buitengewoon succesvol is verlopen is zo’n award zeker niet iets waar ik op reken. Integendeel. Er zijn zoveel fantastische artiesten in ons land die zo’n award naar mijn idee heel terecht zouden mogen ontvangen!

Blij verrast was ik dan ook toen ik genoemd werd als winnaar van de award voor ‘Album van het Jaar’. Hoe te gek dat, na de fantastische verkoopcijfers van ‘Evenwicht, deze award ook nog eens aangeeft dat jullie net zo blij zijn met ‘Evenwicht’ als ik. 
Even later mocht ik hier nog een award aan toevoegen want ook de award voor ‘Zanger van het Jaar’ viel mij ten deel. Ik ben er wel zo ontzettend blij mee want dat is jullie waardering die in deze award gegoten is en dat betekent heel veel voor me!

100%NL had een prachtige motivatie! “Marco Borsato is een zeer terechte winnaar. Want hij heeft het er maar druk mee gehad vorig jaar: een nieuw album ‘Evenwicht’, twaalf keer uitverkocht Symphonica in Rosso, een nieuw wassen beeld in Madame Tussauds, de productie van de musical Sky en het coachen van winnares Maan in The Voice of Holland. Wat een jaar weer voor Marco! O ja, en natuurlijk zijn 25-jarig jubileum.”

Wat ik superleuk vind is dat mijn Voice-collega Sanne Hans, oftewel Miss Montreal, de award voor ‘Zangeres van het Jaar’ in ontvangst mocht nemen. ‘Hit van het Jaar’ was voor Dotan met zijn hit ‘Hungry’. Ook Kenny B. mocht een award in ontvangst nemen voor ‘Doorbraak van het Jaar’ en ‘Band van het Jaar’ ging naar de fantastische formatie Kensington.

Dank jullie wel voor het stemmen!

Groetjes,

MarcoMet dank aan 100% NL voor de foto’s!