De Borsato BBQ 2019 was fantastisch!

11 September 2019

De Borsato BBQ 2019 was fantastisch!

Inmiddels is op televisie alweer het tweede seizoen van The Voice Senior te zien, zitten The Blind Auditions erop en zal komende vrijdag tijdens De Knockouts te zien zijn met wie ik naar de finale zal gaan. Ook de opnames van The Blind Auditions van The Voice Kids, voor het negende seizoen, hebben al plaatsgevonden en wat is het weer geweldig om deze talenten, jong en oud, te mogen begeleiden en coachen. Wie eenmaal in Team Borsato zit, weet: ‘Eens Team Borsato, altijd Team Borsato’. Want coach zijn houdt niet op na The Voice en ik probeer dan ook waar mogelijk er voor ze te zijn, wanneer ze me nodig hebben voor tips of vragen. De Borsato Barbecue, welke inmiddels tot een traditie is uitgegroeid, is een uitermate mooie gelegenheid om weer eens lekker bij te kletsten en te horen waar men zoal mee bezig is. 
 


Afgelopen zaterdag, 7 september, vond deze Borsato Barbecue weer plaats en het was wel even spannend of de weergoden ons goedgezind zouden zijn, maar op een enkele bui na was het een prachtige, zonnige dag. Naast mijn Voice kandidaten had ik ook Lisanne Spaander uitgenodigd voor deze dag, omdat zij een speciaal plekje heeft in mijn hart en ik haar vorig jaar, tijdens de fanclubdag, heb toegevoegd aan Team Borsato. Van de barbecue kwamen weer de heerlijkste gerechten, sateetjes, spareribs en garnalenspiesjes. Vooral die sateetjes zijn favoriet, die zijn echt zo enorm lekker! Maar er was ook fruit, diverse salades, patatjes en stokbrood en nog veel meer. Voor de zoete trek had Dunkin’ Donuts heerlijke donuts verzorgd, waaronder donuts met het Voice logo. Er was een popcornkraam, je kon een suikerspin laten maken en net als vorig jaar stond ook dit jaar de Italiaanse ijskraam er weer, waar echt de heerlijkste ijsjes grif over de toonbank gingen. Ook van de springkussens, de bungee jump trampoline, verschillende spelletjes en airhockey werd gebruik gemaakt door zowel jong als oud.

Overal in de tuin en in de diverse zitjes vormden zich groepjes, die met elkaar bijkletsen, want hoe leuk is het om met elkaar je ervaringen te delen. In de grote tent werd volop muziek gemaakt. Iedereen greep de microfoon om een liedje te zingen, alleen of met elkaar. Er ontstonden spontaan duo’s of trio’s, die met elkaar een prachtig lied ten gehore brachten, terwijl een andere kandidaat hen weer begeleidde op keyboard en/of op gitaar. Geweldig om te zien en vooral te horen. Aan het eind van de middag sloot DJ Milo Passier, die zijn eigen professionele DJ-set had meegenomen, af achter de draaitafel.
 


De hele middag werd ik bedolven onder heel veel warmte en liefde! En ik denk dat al mijn kandidaten net zo hebben genoten als ik, want wat een fijne dag was dit. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!
De datum is ook al bekend. In 2020 zal de Borsato BBQ op zaterdag 5 september plaatsvinden. Team Borsato, houden jullie deze datum alvast vrij?


P.S. Met dank aan Peter Nolden voor de foto’s!

Groetjes, 

Marco