De eerste avond in De Kuip, geweldig!

30 May 2019

De eerste avond in De Kuip, geweldig!

Gisteravond kwam één van mijn grootste dromen uit. Na 15 jaar stond ik weer in een uit zijn voegen barstende Kuip. Maanden aan voorbereidingen zijn eraan voorafgegaan. Het bedenken van het ontwerp en de uitvoering van het podium, de opbouw en alles wat er bij een grote productie als deze komt kijken. Maar ook het samenstellen van de setlijst en repeteren met mijn bandje horen daarbij. En wanneer dan het prachtige indrukwekkende decor opgebouwd wordt en De Kuip langzaam transformeert in een gigantische concertzaal, dan ben ik zo blij en trots. Wat heb ik hier enorm naar uitgekeken. Zo bijzonder om hier weer terug te zijn met maar liefst 5 shows.

En wat een geweldige avond was deze eerste avond. Eigenlijk wil ik er niet te veel over verklappen voor degenen die nog gaan, maar ik ben zo enthousiast dat het heel lastig is om het voor me te houden, haha. Maan en Davina Michelle verzorgden de voorgift en dat deden ze geweldig, waarna de show opende met vuurwerk en werd er confetti de lucht in gespoten. De tonen van ‘Binnen’ klonken en De Kuip daverde op zijn grondvesten, de sfeer zat er meteen goed in. Voor grote concerten als deze ben ik vaak wat gespannen, maar dat viel meteen van me af toen ik door jullie, mijn publiek, verwelkomd werd. Wat een feest om op dit podium te mogen staan. 
Het bedenken van de show is één ding, maar als dan op zo’n avond alles zo lekker loopt, het publiek uitzinnig is, de visuals geweldig tot zijn recht komen en dus alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan krijg je toch wel kippenvel hoor! Tijdens al mijn concerten mag ‘Dromen zijn Bedrog’ natuurlijk niet ontbreken en was nu, speciaal voor mijn comeback in De Kuip, in een nieuw muzikaal jasje gestoken. Ook had ik een aantal gastartiesten uitgenodigd met wie ik bijzondere duetten zong. Zo bracht ik samen met Lil’ Kleine onze eigen versie van het nummer ‘Onderweg’ van Abel, waarna Lil’ Kleine nog een lied uit zijn eigen repertoire ten gehore bracht. 

Dat ook kleine liedjes zoals ‘Onbewoonbaar Verklaard’ het goed doen in een groot stadion bewezen mijn vriend John Ewbank en ik 15 jaar geleden al. Als een ode aan toen, deden we dat vanavond nog eens over. Uiteraard vertelde ik ook nog over mijn speciale band met mijn muzikale broer en dat ook jullie hem een warm hart toedragen bleek wel toen jullie spontaan ‘John bedankt’ door het stadion lieten galmen! Geweldig dat jullie dat deden. De jongens van DI-RECT brachten een bijzondere uitvoering van ‘Wit Licht’ en met Maan zong ik ‘Wereld Zonder Jou! In ‘Nooit Meer Een Morgen’ nam Diggi Dex de rapversie op zich. ‘Hoe Het Danst’ in De Kuip hebben jullie ook massaal laten zien tijdens de uitvoering van mijn single samen met Armin van Buuren, Davina Michelle en John Ewbank. Met André Hazes mocht ik ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ zingen en hem moeten jullie zeker in de gaten houden. Neem maar van mij aan, hij wordt groter dan zijn vader. Ook had ik Laura van Kaam uitgenodigd, samen deden we het nummer ‘Als Jij Maar Naar Me Lacht’. Laura ken ik uit Team Borsato van The Voice KIds en wij zijn echt vriendjes geworden. Laura heeft een heel moeilijke tijd doorgemaakt en ik heb haar toen gezegd dat als ze zich beter zou voelen ik haar mee zou nemen naar De Kuip! En wat ben ik ongelooflijk blij dat ze zo stond te stralen op het podium, muziek is het beste medicijn!
Wat ook zo gaaf was en wat ik toch niet voor me kan houden, is dat ik samen met Marcel Veenendaal de ‘Bestemming’ weer op die geweldige manier ten gehore mocht brengen, zoals we eerder bij De Vrienden van Amstel LIVE! hebben gedaan. Compleet met band en koor en met de geweldige visuals als achtergrond was het in De Kuip echt een geweldig spektakel. Marcel was ook zo blij dat hij mij een grote omhelzing gaf en me bijna niet kon loslaten! Zo vol overgave en emotie zat hij ook. 
Veel te vroeg kwam er een einde aan deze geweldige avond, maar man, man wat geniet ik nog na. 

Ik heb zo ongelofelijk genoten van deze eerste avond. Terugkomen in De Kuip, voelde als een warm bad. Dank jullie wel dat ik dat met jullie mag delen!
Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd hoe jullie deze avond ervaren hebben! Ik lees het graag terug op social media en Club Borsato met de hashtag #MBDK.

Groetjes,

Marco
 
Met dank aan @SetVexy en @BartHeemskerk voor de prachtige foto’s.